Bárta na jednání VV pozastavil členství, rozloučil se a odešel

13.04.2012 19:54

Po rozsudku vyneseném nad faktickým šéfem strany Vítem Bártou se sešla strana Věci veřejné, aby projednala nastalou situaci. Sám Bárta se na jednání zdržel půl druhé hodiny, během které složil funkci šéfa poslaneckého klubu VV a pozastavil své členství ve straně. Kdo by ho měl ve funkci nahradit zatím není jasné. Jedná se i o výzvě šéfů pražských buněk VV k odstoupení předsedy strany Radka Johna.

Bárta na jednání VV pozastavil členství, rozloučil se a odešel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

Vít Bárta, kterého v pátek za podplácení soud nepravomocně odsoudil k osmnácti měsícům vězení s tříletým odkladem, se, podle informací Mediafaxu, při příchodu i odchodu z jednání odmítal bavit s novináři. Podle zdroje obeznámeného s jednáním se Bártat přišel pouze rozloučit.  „Přišel se rozloučit. Rozloučil se a odešel,“ uvedl zdroj tiskové agentury Mediafax.

Personální otázky budou Věci veřejné, podle slov místopředsedy Milana Šťovíčka, projednávat až na příštím setkání, jméno budoucího šéfa klubu odmítal sdělit. Vnitrostranické volby na tento post proběhnou 24. dubna. Na pátečním jednání kvůli časové tísni nedošlo ani na debatu o jménu kandidáta na ministra školství.

Strana by měla také probírat výzvu ze strany předsedů pražských buněk VV, kteří žádají odstoupení šéfa strany Radka Johna. On sám odmítl Mediafaxu říci, zda by ve stranických volbách na post předsedy opět kandidoval. „Záleží na protikandidátech,“ uvedl. O těch se rozhodne při nominační konferenci, na níž se oznámí kandidáti vzešli z internetového hlasování véčkařů. „Jejich volbu potvrdí další stranická konference,“ dodal John.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…