Bárta seděl na pultě a rozprávěl: Pospíšil opravdu není žádný beránek

14.09.2013 12:32

REPORTÁŽ Tradiční setkání s Vítem Bártou - nyní lídrem Úsvitu přímé demokracie v Plzeňském kraji - bylo ve znamení problematiky obchodního centra CORSO. „Guru“ Věcí veřejných a nyní i Úsvitu přímé demokracie si sedl na barový pult, aby byl ve zcela zaplněné kavárně dobře vidět a měl také patřičný rozhled, a začal moderovat.

Bárta seděl na pultě a rozprávěl: Pospíšil opravdu není žádný beránek
Foto: Archiv VV
Popisek: Vít Bárta u řečnického pultu na Zastupitelstvu města Plzně

Minimálně sedm stánků, ze kterých se bude usmívat Tomio Okamura a Vít Bárta, bude v průběhu několika dní rozmístěno po celé Plzni. Kampaň se rozjede na plné obrátky - zapsaní členové v kandidátce i aktivisté by měli podle slov Bárty diskutovat s občany, rozdávat materiály, další číslo zpravodaje Plzeň bez cenzury a být prostě vidět.

„Budeme přesvědčovat lidi, že Pospíšil není žádný beránek,“ řekl Vít Bárta. „O něm si přečtou v našem dalším čísle měsíčníku. Začínáme brzo a ostře, někdo by řekl, že je ještě čas, ale ať upoutáme pozornost a oslovíme lidi. Za pár týdnů nebude pro stánky a akce dalších stran pomalu kam šlápnout.“

Je řešením znárodnění či vyvlastnění?

Velmi radikálně se občané stavěli k pozemku, kde mělo vyrůst obchodní centrum CORSO a které patří společnosti AMADEUS, jež jej regulérně zakoupila od města. „Vyvlastnit!“ „Znárodnit!“ To bylo slyšet od přítomných starších občanů. Padaly rovněž návrhy, by místo bylo využito na  výstavbu nové věznice pro tuneláře a kmotry.

„Musím upozornit, že v případě vyvlastnění to není nijak jednoduché,“ komentoval tyto názory evidentně dobře naladěný Bárta. „Nezapomínejte, že pak proti státu hrozí mezinárodní arbitráž.“ Poté se obrátil k postavě jeho oblíbeného Karla IV: „To byl skutečný otec vlasti. Kdo je dneska dobrým správcem státu? O bydlení a stavbách by třeba měli rozhodovat architekti a ne veksláci a kmotři.“

Kalousek ve vládě s ANO

Přítomní pak byli konsternováni názorem Bárty, že "Mirek Kalousek by nakonec mohl být ministrem financí pravicové vlády, když se do toho s vervou pustí Babiš a jeho ANO.“ Jak vidno, přátelství obou mužů je pod hranicí mrazu… „Na naší kandidátce uvidíte zajímavé lidi, aktivisty, kteří jsou v denodenním kontaktu s chapadly plzeňské mafiánské chobotnice.“  Někteří  z Aliance pro Plzeň budou právě na kanditátce Úsvitu Tomio Okamury, potažmo Víta Bárty.

Lídr číslo jedna začne objíždět regiony v Plzeňském kraji v nejbližších dnech. Posedí se zájemci s hospůdkách, popovídá si třeba s gymnazisty. Kalendář se mu na základě informací od přívrženců údajně již utěšeně plní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…