Bartoš a Rakušan: Bilion korun přineseme! Jen co Babiš skončí, ta tasemnice. Jako v Německu

09.09.2021 14:52 | Zprávy

„Budeme potřebovat vás všechny. My všichni budeme muset něco udělat,“ vyzvali Piráti a Starostové při startu ostré fáze své předvolební kampaně. Lídr Pirátů Ivan Bartoš ukázal, že nás čeká transformace průmyslu, jelikož prý bude třeba bezemisní výroba. Každý se pak prý bude muset zapojit do transformace ekonomiky za bilion korun, aby se „měli lépe lidi, stát i životní prostředí“. Vládu s hnutím ANO předseda Starostů Vít Rakušan odmítl, členové hnutí jsou podle něj „parazité“ a spolupráce s nimi nepřichází v úvahu ani bez premiéra Babiše. „My jsme jediná politická síla v Česku, která otevřeně říká, že s těmito parazity po volbách nebudeme mít vůbec nic společného,“ hřímal.

Bartoš a Rakušan: Bilion korun přineseme! Jen co Babiš skončí, ta tasemnice. Jako v Německu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Zahájení ostré fáze kampaně koalice pirátů a starostů

„Ukážeme vám, jak Česku vrátíme budoucnost, chcete to vidět?“ zahájili ostrou fázi předvolební kampaně Bartoš a Rakušan a prozradili, že tématem této fáze má být „země bez dluhů a korupce“.

Šéf Pirátů pak kritizoval zadlužení, které Česku způsobila současná vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) a uvedl, že je třeba se zbavit „tasemnice, která přirostla ke státní pokladně“. „A společně to dokážeme – nejdůležitější přece je nechat tyhle tasemnice vyhladovět. Proto první věc, kterou uděláme, je, že zmrazíme výdaje tohoto státu a tím ho donutíme šetřit,“ pokračoval Rakušan.

Předseda STAN poté pochválil vedení pražského magistrátu v čele s pirátským primátor Zdeňkem Hřibem se slovy, že má nyní Prahy nejnižší zadlužení za dvacet let.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…