Bartoš hostil komisařku. Za kyberbezpečnost dostal pochvalu

24.01.2022 19:20

Vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) v pondělí diskutoval s eurokomisařkou Margrethe Vestagerovou o elektronické identitě, kybernetické bezpečnosti nebo transatlantické spolupráci. Bartoše ujistila, že Česko je dokonale vybaveno pro kyberbezpečnost, informuje iDNES.cz.

Bartoš hostil komisařku. Za kyberbezpečnost dostal pochvalu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ivan Bartoš

Eurokomisařka Vestagerová uvedla, že Česká republika je podle ní dokonale vybavena pro oblast kybernetické bezpečnosti a má v tomto ohledu velké zkušenosti.

Původní zdroj ZDE.

Otázka kybernetické bezpečnosti podle Bartoše trápila Česko v době koronaviru. Má za důležité, aby jednotlivé členské země EU k tématu přistupovaly zodpovědně nejen dobrou legislativou, ale i faktickým řešením bezpečnosti občanů i EU jako celku.

„Můžeme sdílet zkušenosti, lidské zdroje a i v rámci vzájemné spolupráce můžeme reálnému nebezpečí čelit v budoucnu společně,“ poznamenal.

Důležitá legislativa týkající se umělé inteligence či způsobu nakládání s daty občanů se má schvalovat v době, kdy bude Česko předsedat Radě Evropské unie. V umělé inteligenci vidí Česko podle Bartoše obrovský potenciál, zároveň ale neopomíjí její případnou nebezpečnost.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…