Bartoš slíbil revoluci

07.09.2021 12:04

Žijeme v zemi šanonů a razítek. A tahle celá paráda je drahá, neefektivní a ještě to lidi prudí. Chce to digitální revoluci! Ivan Bartoš, předseda Pirátů a kandidát koalice Pirátů a STAN na premiéra, dává občanům slib, že ji spustí. Slibuje toho ale ještě víc.

Bartoš slíbil revoluci
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš v Partii

Kandidát koalice Pirátů a Starostů na premiéra Ivan Bartoš na sociální síti Facebook popsal další věc, která lidi otravuje, a Piráti se Starosty jí zatnou tipec.

„Dokola vyplňujeme ty stejné údaje, které o nás stát už dávno má. Skladujeme doma haldy papírů, které ale stejně tak skladují úředníci. Žijeme v zemi šanonů a razítek. A tahle celá paráda je drahá, neefektivní a ještě to lidi prudí. S Piráty a Starosty máme na to to změnit,“ napsal Ivan Bartoš s tím, že koalice Pirátů a STANu má plán na digitalizaci státní správy a má také know-how, jak tento plán v konkrétních krocích naplnit.

Jedním dechem upozornil, že to nebude mávnutím kouzelného proutku a nějaký čas to potrvá, ale výsledek bude podle něj stát za to.

A lidé, kteří budou chtít i nadále jednat s úřady klasickou cestou, k tomu budou mít možnost. Zaručuje to digitální ústava, kterou připravil Sněmovní výbor pro veřejnou správu, v jehož čele Bartoš působí už v tomto volebním období.  

„S Piráty a Starosty nastartujeme digitální revoluci tak, aby stát data lidí chránil, ne je zneužíval. Aby se myslelo na kybernetickou bezpečnost naší země,“ zaznělo také od Bartoše.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přislíbil, že koalice připraví všechny podmínky k provedení digitální revoluce, včetně personálních podmínek, postará se o to, aby byla on-line komunikace s úřady pro uživatele nenáročná, ale zároveň bude chránit citlivá data.

Data, která nebudou označena za citlivá, budou veřejně přístupná.

Piráti a Starostové zároveň slibují podporu v oblasti digitalizace měst a obcí, s čímž má však ruku v ruce jít přísnější kontrola IT zakázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…