Bartošův apríl: Už máme seniory, přišli sami. Ale chceme víc

02.04.2021 19:30

Pirátská strana se rozhodla více zacílit i na seniory a zvou aktivní seniory „na palubu“. „Palubu pro seniory“ se během aprílového večera rozhodl důkladně představit pirátský předseda Ivan Bartoš a ukázal, jak celá inciativa vznikla. Zprvu prý aktivní senioři z Ústeckého kraje chtěli „vyvrátit rozšířené mýty a nesmysly“ na internetu, načež se projekt rozrostl. Starší lidé teď podle Bartoše „mají velkou chuť pomoci změnit směřování naší země“ a do „seniorského podpalubí“ k Pirátům se hlásí stále další a další.

Bartošův apríl: Už máme seniory, přišli sami. Ale chceme víc
Foto: archiv I. Bartoš
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí
Bartoš projekt „Senioři na palubě“ popsal jakožto iniciativu pro seniory, která si klade za cíl zapojit aktivní seniory do veřejného a politického dění, aby byl slyšet i jejich hlas.

„Piráti koneckonců rozhodně nejsou jen stranou mladých a jen pro mladé: Ve 40 letech už sám nejsem nejmladší a na palubě máme celou řadu starších a zkušených lidí,“ podotkl ve svém aprílovém příspěvku.

Projekt vznikl díky samotným seniorům, kteří podporují Piráty, první podle Bartoše „chtěli vyvrátit rozšířené mýty, protože jim není příjemné, jaké nesmysly se často šíří na internetu“. Činili tak například prostřednictvím facebookové stránky „Piráti pro máti“, kterou měl založit senior z Ústeckého kraje, jenž se angažoval v kampani před krajskými volbami.

Právě z této stránky se časem stala rozvinutější verze „Senioři na palubě“, která již nyní čítá více než 200 lidí, kteří se zabývají podle šéfa Pirátů připomínkami programu do sněmovních voleb, „vyvracením častých nesmyslů na internetu“, ale také pořádáním akcí a přednášek. „Jsem velmi rád, že starší aktivní lidé mají velkou chuť pomoci změnit směřování naší země. A hlásí se stále další!“ ocenil Bartoš.

Projekt má mezi sebou i rozdělení na mezigenerační kluby, které jsou nazvané jakožto „Paluby“ a v rámci „seniorského podpalubí” se jich mají účastnit desítky lidí napříč generacemi. „Pro sebe navzájem Senioři na palubě pořádají anglické a francouzské konverzace, cestovatelské besedy, ale i přednášky o přínosech a rizicích očkování, o psychohygieně v době koronaviru a dalším,“ shrnuje předseda Bartoš.

Projekt, jehož garantem je poslankyně Olga Richterová, na své facebookové stránce uvádí, že je určen pro „všechny příznivce Pirátů, především aktivní seniory, kterým záleží na svobodě, demokracii a na budoucnosti naší země“.

Společně se seniory chtějí podle stránky Piráti vytvářet i program do letošních sněmovních voleb. „Chceme, aby program vycházel z reálných potřeb a zkušeností seniorů z různých míst Česka. Zároveň si přejeme, aby to byl program pro budoucnost – pro naše děti a vnoučata,“ tvrdí Piráti na stránce, která například ukazuje seniorům, jak si dát pozor na dezinformace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…