"Jednou mi rodný list Becherovky dokonce vylezl z tiskárny na šestnácti stránkách. To mě naprosto šokovalo," uvedl pro server iHned.cz Petr Zadák, majitel tří kolínských restaurací. "Becherovka není produkt, který by se umíchal během jediného dne a poslal se na plnící linku. Tak je tomu u jiných druhů lihovin, kde se jen smíchají ingredience a může se plnit," brání rozsáhlý rodný list Tomáš Bryzgal, manažer kvality společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka.
Bryzgal zároveň podotkl, že firmy už po dohodě se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí objevily už způsob, jak lze neúnosnou byrokracii snížit. "Průběžně aktualizujeme souhrnný protokol všech šarží, které jsme letos vyrobili. Dá se tak pohodlně prokázat původ našich výrobků vždy k určitému datu za celý rok a není třeba tolik stran dokumentů," upřesnil.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: nem