Bát se, že vás zničí je směšné. Aktivista se tvrdě opřel do Čechů za to, že nechtějí přijímat uprchlíky

18.08.2016 22:03

Karel Paták pracuje na jednotce intenzivní péče v Praze. Lidem však neváhá pomáhat ani za českými hranicemi – v září loňského roku přidal ruku k dílu v uprchlických táborech Ásothálom a Röszke v Maďarsku. Server EpochTimes.cz přinesl s tímto dobrovolníkem rozhovor, v němž zdravotní bratr tvrdě kritizuje Rusko a dává najevo, že lidem prchajícím před válkou prostě musíme pomoci.

Bát se, že vás zničí je směšné. Aktivista se tvrdě opřel do Čechů za to, že nechtějí přijímat uprchlíky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

„V přijímání uprchlíků není co řešit. Nejde jen o Ženevské konvence (podle platných Ženevských úmluv mají státy povinnost poskytnout ochranu a útočiště lidem prchajícím před válkou, vražděním a pronásledováním; tito lidé mají plné právo být vpuštěni na území jiných zemí, včetně zemí EU, i bez platných dokumentů) ale aktuálně jde i o kvóty EU, s nimiž naše vláda sice nesouhlasila, ale byla prostě demokraticky přehlasována většinou a musí se tomuto rozhodnutí, jako člen EU, podřídit,“ má jasno Paták.

Debata ohledně přijímání uprchlíků je dle jeho názoru naprosto iracionální a hysterická. „Tady si jeden desetimilionový národ vzal do hlavy, že ho přijetí cca 4000 lidí zničí. Směšné. Tato debata se vůbec neměla vést, přijmutí těch lidí mělo být samozřejmostí... Když ale oni uprchlíci tak pěkně odhání pozornost od Čapího hnízda, nebo od nesplacení dluhu ČSSD právníku Altnerovi, nebo od toho, co předvádí Hašek s Humlem a spol.,“ kritizuje aktivista.

Aby ukázal, jak obtížné je žít na Blízkém východě, dodává na sociální sítě informace o bombových útocích v syrském Allepu, ale i v Bagdádu a jinde. Tyto zprávy však často Čechy nezajímají. Paták proto sahá i po velmi drastických fotografiích a videích a činí tak zcela záměrně, aby obyvatelům střední Evropy odhalil syrovost a hrůzu života na Blízkém východě. Snaží se ukázat, že radikálové z Islámského státu utočí na lidi, jako jsme my. „Pákistánští mrtví, zabití islámisty a Němci s Francouzi zabití týmiž a jedno jsou: Jsme to my,“ zdůrazňuje.

Celý rozhovor naleznete zde

Všechno ještě zkomplikovaly ruské vojenské zásahy v Sýrii. „Rusové už napadli bombardováním asi 20 nemocnic a zrovna tak mnoho škol. Vzhledem k tomu, jakými navigačními systémy moderní bojové letouny disponují, nemůže jít o náhodu – a nemocnice jsou jednoznačným cílem ruských náletů. Oni do Sýrie nepřišli primárně ničit IS (Islámský stát). Ostatně jen asi třetina cílů jejich útoků byly pozice IS, zbylé dvě třetiny připadají na postavení protiasadovských rebelů, kde ovšem plošným bombardováním cíleně podněcují zintenzivnění uprchlické vlny do Evropy. Televize Sky přinesla na počátku léta důkazy, že Putin, Asad a IS častokrát na bojišti jednají po vzájemné domluvě tak, aby si co nejméně škodili... Fosfor (thermite), o kterém se zmiňujete, patří mezi naprosto nehumánní prostředky vedení války a bombardování civilních cílů raketami s tímto střelivem je válečným zločinem,“ připomíná aktivista.

Paták věří, že uveřejněním podobných zpráv na sociálních sítích lze měnit svět, lze ovlivnit utváření názorů uživatelů sociálních sítí. Sociální sítě proto považuje za mor pro totalitní režimy. Lidé ovšem musí mít chuť něco dělat, něco měnit. Překvapilo ho, jak mohli zůstat Češi, Moravané a Slezané v klidu např. během návštěvy čínského prezidenta v Praze. Za nejhrozivější nepovažuje organizování čínských vítačů, kteří neváhali pouštět se do potyček s českými občany. Tím nejhorším nebyla ani arogance státní moci a chování prezidenta Zemana. Tím nejhorším bylo, že si tohle všechno česká společnost nechala líbit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…