Bělobrádek: Vyjednávání jde pomalu. Ministerstvo pro toaletní papír nám nestačí

29.11.2013 7:02

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek není spokojen s rychlostí, jakou probíhají vyjednávání o budoucí vládě. "Dohodu zdržuje hlavně to, že jednáme zvlášť," uvedl v rozhovoru pro MF Dnes. O ministerských postech pro svoji stranu se zatím veřejně bavit nechce. Důležité je prý shodnout se nejdříve na programových prioritách.

Bělobrádek: Vyjednávání jde pomalu. Ministerstvo pro toaletní papír nám nestačí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

"V podstatě jsme se zatím k ničemu podstatnému nedobrali, což mě poměrně znervózňuje. Mám odlišnou představu o intenzitě, se kterou se vyjednávací týmy scházejí," dal najevo svou nespokojenost šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Není proto takový optimista jako předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který věří, že vláda vznikne nejpozději do konce roku. Problém vidí nejen v neprolínajících se programových východiscích, ale také v separátním vyjednávání.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek nicméně nesouhlasí s variantou koaliční smlouvy, která by se vyhýbala sporným věcem. "Když máte partnerský vztah a vidíte, že v něm jsou třecí plochy, sňatkem se to nevyřeší," dodává.

Ministerstvo pro toaletní papír

O ministerských postech se šéf lidovců nechce veřejně bavit, dokud se strany nedohodnou na programu. Jistou představu ale Bělobrádek má. "Dostat jedno ministerstvo pro toaletní papír by nebylo vhodné a přijatelné. Ale stále platí, že se nebudeme nyní ve straně hádat o posty, když ještě ani nevíme, zda budeme v koalici," uvedl pro MF Dnes.

Nic prý v tuto chvíli není jisté. Lidovci nechtějí dělat jazýček na vahách, podmínky v koalici prý musí být důstojné. A pokud nebudou, musí si ANO a ČSSD najít jiného partnera, uzavřel Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…