Bělobrádek doufá, že se lidovci vrátí na magistráty velkých měst

10.10.2014 16:45

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek doufá, že lidovci v senátních i komunálních volbách posílí. Volební účast by se podle něj v obecních volbách mohla pohybovat mezi 40 až 50 procenty. Bělobrádek to v pátek řekl novinářům v Náchodě, kde na třetím příčce lidovecké kandidátky usiluje o znovuzvolení do městského zastupitelstva.

Bělobrádek doufá, že se lidovci vrátí na magistráty velkých měst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„V komunálních volbách jsme postavili zhruba o 600 kandidátů méně, ale jsou to malé vesnice. Naopak jsme postavili poměrně silné kandidátky ve větších městech, a já bych byl velmi rád, kdybychom se vrátili do těch magistrátů, kde jsme vypadli, ať už jde o Prahu či Budějovice nebo Plzeň," řekl Bělobrádek, který k volební urně přišel se svým malým synem.

Lidovci chtějí posílit. Voliče lákají na zajímavou kandidátku

„Chtěli bychom posílit, postavili jsme velmi zajímavé lidi. Ať už v barvách KDU-ČSL nebo koaličně," řekl Bělobrádek, který přiznal, že zvažoval své další působení v náchodském zastupitelstvu, nakonec se rozhodl znovu kandidovat. „Já na zastupitelstva chodím poměrně pravidelně a snažíme se Náchodu pomáhat," řekl Bělobrádek.

V České republice voliči od 14:00 rozhodují o složení radnic, na třetině území země vybírají také senátory. O 27 křesel v Senátu se uchází 242 kandidátů, na jeden mandát tak připadá v průměru devět adeptů. Obecními zastupiteli by chtělo být 234.000 lidí, na jedno místo na radnici tak připadají tři až čtyři uchazeči.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…