Bělobrádek odpovídal čtenářům. Nevyhnul se ani nepřijemné otázce k absenci ve sněmovně

12.11.2014 16:59

Z PROFILŮ Co může udělat pro to, aby navzdory EU mohly být v naší zemi levnější dětské pleny, z jakých zdrojů bylo financováno slavnostní odhalení Havlovy lavičky v Oxfordu, nebo proč je proti potratům? I na tyto otázky dnes odpověděl předseda lidovců Pavel Bělobrádek na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Bělobrádek odpovídal čtenářům. Nevyhnul se ani nepřijemné otázce k absenci ve sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Levné pleny nebudou, údajně kvůli EU. Proč to EU reguluje a co s tím zmůžete?“ ptal se čtenář ParlamentníchListů.cz. Bělobrádek odpověděl, že existuje předpis o mezích DPH. Nicméně výjimky z něj si některé země vyjednaly. Jako příklad uvedl Velkou Británii, která si dokázala vyjednat na dětské pleny nulovou sazbu. „Lze to na úrovni EU vyjednat,“ podotkl Bělobrádek.

Havlovu lavičku financoval Luděk Sekyra

Další otázka se týkala Bělobrádkovy účasti při slavnostním odhalení Havlovy lavičky v Oxfordu. „Chtěl bych se vás proto zeptat, kdo tuto akci financoval a z jakých zdrojů,“ zeptal se čtenář, který se podepsal jako „Ticháček“. Bělobrádek prozradil, že „lavičku a část programu“ financoval podnikatel a sponzor KDU-ČSL Luděk Sekyra. Za další sponzory označil Oxfordskou univerzitu, českou a slovenskou ambasádu. „Část si platili někteří účastníci sami,“ uvedl s tím, že jeho program zahrnoval i jednání se zástupci Oxfordské univerzity, ministrem britské vlády či návštěvu britského parlamentu.

Právo na život má člověk zdravý i nemocný, chytrý i hloupý

Jiného čtenáře zase zajímalo, proč je Bělobrádek proti potratům. „Není to trochu archaické téma? Nikdy nevíte, co oplodnění předcházelo a jak by se situace dál vyvíjela,“ uvedl čtenář, který poukázal na to, že „ústavy jsou u nás přeplněné“. Lidovecký šéf na to reagoval s tím, že každý člověk má právo na život. „Ať je mladý, starý, zdravý, nemocný, chytrý, hloupý, narozený, nenarozený. Pokud žena nemůže dítě přijmout, může ho dát k urychlené adopci,“ uvedl Bělobrádek.

Je moc mimořádných schůzí, takže si nemohu plánovat program dopředu

Odpověděl i na nepříjemný dotaz, který se týkal toho, že jeden den nebyl Bělobrádek ve sněmovně, stejně jako řada dalších poslanců. „Jak by to vypadalo asi v normální práci, kdyby tři čtvrtě zaměstnanců nedorazilo a podnik byl pro málo zaměstnanců zavřen a výroba přesunuta na jiný den? Kam bychom to dopracovali?“ Bělobrádek odpověděl, že v daný den byl řádně omluven. „Byl jsem vedoucí oficiální delegace v Británii. Problém je, že je množství mimořádných schůzí a nedá se tak program plánovat dopředu,“ vysvětlil.


Svůj dotaz předsedovi KDU-ČSL Pavlu Bělobrádkovi můžete položit prostřednictvím jeho profilu:

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…