Bělobrádek se rozjel v ČT: Babiš někdy slyší trávu růst!

03.05.2017 20:38

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek usedl před kamery České televize v pořadu 90 a pustil se do svého koaličního kolegy Andreje Babiše (ANO). Babiš prý někdy slyší trávu růst a je třeba brát ho s rezervou.

Bělobrádek se rozjel v ČT: Babiš někdy slyší trávu růst!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„To nejpodstatnější je, jak se zachovají premiér Sobotka a prezident republiky,“ zahájil své vystoupení Bělobrádek. „Na jednání jsem pochopil, že Sobotka už v pozici premiéra pokračovat nehodlá, ale je to jen můj dojem,“ řekl Bělobrádek. Odmítl ovšem slova Andreje Babiše, že se Sobotka možná chystá úplně skončit v politice. „Já to takhle nevidím. On pan Babiš někdy slyší trávu růst,“ rýpl si do šéfa hnutí ANO Bělobrádek. 

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Slova Andreje Babiše prý ale raději bere s rezervou, protože v minulosti už Babiš prohlásil leccos a pak to zase odvolal. Kvůli reorganizaci policie hrozil odchodem z vlády a nakonec se nic takového nestalo.

Když do České republiky zavítal bavorský premiér Horst Seehofer, Bělobrádek se mu snažil situaci v Česku vysvětlit, protože Seehofer tomu příliš nerozuměl. „Nechci hodnotit, jestli je pan Babiš vinen, nebo nevinen, ale na Západě je zvykem, že když politik čelí takovýmto podezřením, tak odstoupí a pak se třeba očistí a do politiky se může vrátit,“ sdělil prý Bělobrádek Seehoferovi. A ten situaci pochopil.

Babiš by tedy podle šéfa lidovců měl sám odstoupit. K tomu se ovšem nechystá a hnutí ANO se tváří, že se nic neděje, a to je pro Bělobrádka nepřijatelné. „Já chci voliče přesvědčit, že my jsme lepší alternativa.“ Napřed by si přál, aby tato vláda připravila rozpočet a dotáhla další důležité kroky, které by nesnesly odkladu. Mohla by dovládnout vláda na současném půdorysu, ale teď rozhodnutí leží v rukou pana premiéra. Teoreticky může pan prezident pověřit sestavením vlády politika, který se pokusí sestavit menšinovou vládu. V takovém případě by si Bělobrádek uměl představit jednobarevnou vládu bez účasti KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…