Bělobrádek skrývá velké tajemství. Prozradí ho prý až v pátek

16.12.2014 19:23

Vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek v pátek svým spolustraníkům oznámí, jestli bude znovu kandidovat do čela strany. Z jeho dosavadních vyjádření se zdá, že se o post předsedy lidovců bude ucházet znovu. Není přitom vyloučené, že bude mít protikandidáta. Tím by se mohl stát současný první místopředseda a ministr zemědělství Marian Jurečka.

Bělobrádek skrývá velké tajemství. Prozradí ho prý až v pátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

V pátek v Praze zasedne celostátní konference lidovců, na níž Bělobrádek, jak dnes sdělil, zpraví své kolegy o tom, jak se rozhodl. V poslední době v médiích opakovaně hovořil o tom, že s další kandidaturou spíše počítá. Do karet mu přitom hrají mimo jiné velmi dobré výsledky lidovců v posledních parlamentních, evropských i komunálních a senátních volbách.

Konkurence by mu mohla vyrůst především v podobě ministra zemědělství. „I ta varianta je tady možná," řekl nedávno Jurečka k možnosti, že by kandidoval na předsedu, i když se o post bude znovu ucházet Bělobrádek. „Samozřejmě musí rozhodnout členové strany a dát svoje nominace. Já jsem nikdy nikoho neobjížděl, nepřesvědčoval, neprosil," poznamenal také s tím, že o věci zatím nepřemýšlel.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Se současným rozdělením postů ve vedení strany je spokojen místopředseda Jan Bartošek, který se tak chystá obhajovat svůj post. Předsednické ambice prý momentálně nemá. Obhajobu místopředsednického postu dnes nevyloučila ani bývalá europoslankyně Zuzana Roithová. Zároveň řekla, že se rozhodne až na jaře.

Pětici místopředsedů v současnosti doplňují Roman Línek a Klára Liptáková. Už nyní se ale ve straně hovoří o tom, že by na květnovém sjezdu o některý z místopředsednických postů mohli projevit zájem šéf lidoveckých poslanců Jiří Mihola, předseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík nebo europoslanec Tomáš Zdechovský. Nové vedení si příští rok vedle lidovců zvolí i sociální demokraté, hnutí ANO, TOP 09 nebo zelení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…