Bém musí odejít. V ODS ho nechceme, říká Nečas

26.03.2012 19:11

Premiér a předseda ODS Petr Nečas požaduje okamžité ukončení členství Pavla Béma v ODS a měl by podle jeho slov také složit poslanecký mandát. Již včera se někteří členové ODS vyjadřovali v tom smyslu, že

Bém musí odejít. V ODS ho nechceme, říká Nečas
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Premiér Nečas v Partii TV Prima

Pokud exprimátor a poslanec neodejde ze strany sám, bude Nečas podporovat všechny kroky pražského regionu, které jeho členství v ODS ukončí. "Opakuji, že se jedná o pět let starou záležitost, která se objevila v médiích v době, kdy poměry na pražském magistrátu procházejí zásadní proměnou. Pavel Bém už tři roky není místopředsedou ODS, téměř dva roky není předsedou pražského regionu ODS, rok a půl není pražským primátorem," uvedl premiér v prohlášení.

Pozastavení členství je minimální krok

Nečas také dodal, že Janoušek nemá v Praze ani na národní úrovni žádný vliv. Vyjádřil také podporu novému vedení Prahy v čele s primátorem Bohuslavem Svobodou.

"Kauza odposlechů, ať už je za ní kdokoli, Pavla Béma významně mediálně poškozuje, což si jistě uvědomuje v první řadě sám osobně. Za minimalistický požadavek považuji okamžité pozastavení jeho členství v ODS. Pokud tak neučiní v nejbližší době, budu podporovat takové kroky pražského regionu, které povedou k ukončení jeho členství v ODS. Na jeho místě bych rezignoval i na poslanecký mandát," prohlásil jednoznačně Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…