Béma odvolávají už i z magistrátních funkcí

27.03.2012 16:03

Exprimátor Pavel Bém byl v úterý odvolán z funkce člena Protidrogové komise hlavního města Prahy. Návrh po jednání TOP 09 předložil první náměstek primátora Tomáš Hudeček.

Béma odvolávají už i z magistrátních funkcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

Zároveň Rada hlavního města bývalého primátora Pavla Béma vyzvala k rezignaci z funkcí člena správní rady Nadačního fondu Cesta ke vzdělání a Nadačního fondu Bezpečná Praha. "TOP 09 mým prostřednictvím toto odvolání navrhla, neboť chceme hlavní město zbavit vlivu bývalého primátora. Odvolání má logickou návaznost na situaci z posledních dnů,“ řekl první náměstek primátora Tomáš Hudeček.

Pavel Bém byl v pondělí rovněž vyzván premiérem Nečasem k odchodu z ODS a složení poslaneckého mandátu. Bém z ODS neodešel, oznámil jen pozastavení svého členství. Podle ostatních straníků je to proto, že během pozastaveného členství jej nelze odvolat.

Možným Bémovým nástupcem ve sněmovně by se mohl stát Jiří Janeček. "Když jsem kandidoval do sněmovny, zamýšlel jsem se, že by bylo dobré pracovat v sociálním výboru. Moje vize při kandidatuře do sněmovny byla jednoznačně orientována na sociální oblast," řekl v úterý ParlamentnímListům.cz (více ZDE).

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …