Benda: Ne, Zeman nesmí mluvit do jmen ministrů

15.11.2021 7:07

Poslanecký matador Marek Benda (ODS) se v rozhovoru pro DeníkN.cz nechal slyšet, že prezident Miloš Zeman nesmí mluvit do jmenování ministrů, i kdyby byli za Piráty a Starosty.

Benda: Ne, Zeman nesmí mluvit do jmen ministrů
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec ODS Marek Benda v Událostech komentářích

V rozhovoru šéf klubu poslanců ODS hovořil mimo jiné také o tom, co od současné Sněmovny očekává. Je totiž v dolní komoře od začátku 90. let, tak může porovnávat. „Asi těžko by někdo na začátku minulého období čekal, že zde budeme mít (Lubomíra) Volného, který nám tady rozlamuje stolky. Samozřejmě je v jistém směru specifická tím, že zde poprvé od roku 1989 nejsou komunisté,“ sdělil Benda, že těžko odhadnout, co lze očekávat.

Na otázku, zda oslavil skutečnost, že ve Sněmovně nezasednou komunisté, odvětil, že více slavil vítězství koalice Spolu. „Raduji se z pozitiv, než že bych slavil neúspěch komunistů. Samozřejmě že to je takové završení celého příběhu. Stejně tak tu poprvé nebudou sociální demokraté,“ uvedl Benda a dodal, že se domnívá, že je to škoda. Zároveň dodal, že si to ale zasloužili tím, jak se chovali a jak sebou nechali zametat ve vládě.

„Silná levicová strana tu bude chybět, těžko říct, jestli ji zastoupí hnutí ANO,“ doplnil Benda. 

Ten v rozhovoru řešil také koaliční smlouvu, a to, proč v ní není uvedeno, že za změnu klimatu může člověk. Zmínil i to, jak by chtěl řešit dopravní situaci v hlavním městě, kterou kritizuje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…