Bendl i Tluchoř zatím mají dvě nominace od oblastních sněmů ODS

11.10.2011 11:35

Nový ministr zemědělství Petr Bendl získal nominaci na post šéfa strany ve středních Čechách od oblastního sněmu v Mladé Boleslavi. Bendl tak zatím má dvě nominace. Jeho hlavní rival Petr Tluchoř získal rovněž dvě nominace. Podpořily ho sněmy v Příbrami a Kolíně.

Bendl i Tluchoř zatím mají dvě nominace od oblastních sněmů ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

V úterý bude o nominaci na post šéfa středočeské ODS rozhodovat oblastní sněm v Kladně. Současným šéfem středočeské ODS je Bendl. Mandát mu ale končí tuto sobotu, na kdy je svolán regionální volební sněm. Část regionální organizace podporuje protinečasovský postoj někdejšího šéfa poslanců ODS Tluchoře, který má reálnou šanci funkci získat. Premiér Petr Nečas kvůli tomu podle HN objíždí oblastní sněmy, aby jeho pozici před víkendovým volebním sněmem oslabil.

"My jsme podpořili Petra Bendla. A ano, dá se říct, že jeho podporoval i pan premiér, který přijel," řekl Hospodářským novinám člen oblastní rady nymburské ODS Zdeněk Vocásek.

Bendl, který ve vládní funkci z Nečasova rozhodnutí vystřídal Tluchořova příznivce Ivana Fuksu, nezískal nominaci od své mateřské místní organizace v Kladně, jelikož se místního sněmu nezúčastnil. Oblastní sněm v Kladně bude o nominaci rozhodovat v úterý večer. "Budeme o tom hlasovat," potvrdil předseda místního sdružení kladenských občanských demokratů Vojtěch Munzar.

Nevolební kongres ODS, který by se měl zabývat stranickým programem, strategií pro krajské volby a změnou stanov, se má sejít 22. října v pražských Letňanech. Předsedovi strany Nečasovi se podařilo prosadit, aby se kongres konal už v říjnovém termínu a byl pouze jednodenní. Na kongres také míří v poměrně silné pozici.

Čtěte:

Bendl místo Fuksy? Změna nula, pijí jen kafe, směje se farmář Pávek

Tluchoř seknul do Bendla: Udělals podraz, nemáš odvahu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…