Berlín je prý ztracen. Ovládly jej arabské rodinné gangy, už to přiznávají i hlavní média

06.03.2018 19:48

Arabské rodinné klany podle informací deníku Welt ovládají Berlín i další větší německá města. Politici, policisté a experti nyní hlasitě volají po okamžitém zásahu a nápravě rapidně se zhoršující situace.

Berlín je prý ztracen. Ovládly jej arabské rodinné gangy, už to přiznávají i hlavní média
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Ve svém dnešním článku vlivný německý deník cituje nejmenované experty, podle kterých je „Berlín ztracen a zločinecké arabské klany zvítězily“. Tento názor není rozhodně ojedinělý a vzhledem ke stovkám konfliktům policie s příslušníky těchto klanů se ani nelze moc co divit. Arabské klany často zahrnují desítky lidí, kteří se podílejí na obchodování s drogami, prostituci a dalších kriminálních činech.

Odborníci čím dál častěji hovoří o existenci paralelní společnosti, jejíž nedílnou součástí jsou právě muslimští přistěhovalci. Jejich počet v Německu stále roste a v některých čtvrtích větších měst již tvoří v rámci místní populace nezanedbatelný podíl. Die Welt uvádí konkrétně nechvalně proslulou berlínskou čtvrť Neukölln, ale podobných oblastí je po celém Německu rozeseto na desítky. „Policie svádí s arabskými gangy nerovný boj,“ píše deník.

„Neukölln je se svými asi 330 000 obyvateli považována nejenom v rámi Berlína za jednu z nejvíce problematických čtvrtí. Policisté hovoří asi o deseti rozvětvených arabských rodinných klanech, které mají dohromady asi tisíc osob,“ píše deník a cituje ministra vnitra spolkové země Severní-Porýní Vestfálsko Herberta Reula, který vyzývá k nulové toleranci. „Je nejvyšší čas rozbít strukturu těchto klanů a pomáhat těm, kteří se chtějí integrovat,“ říká Reul.

Zdá se, že po dlouhých letech přešlapování na místě a ignorování problémů se německé úřady chtějí s touto problematikou konečně vypořádat. Jak uvádí Die Welt, po tvrdším zásahu proti arabským rodinným klanům hlasitě volají politici, policisté a experti na boj s organizovaným zločinem. „Chceme na tyto zločince zvýšit tlak a izolovat je od zbytku společnosti,“ cituje deník místopředsedu klubu CDU/CSU Stephana Harbartha.

Je potřeba začít proti arabským rodinným klanům účinně zasáhnout, shoduje se pravice i levice. „Už nyní máme potřebné nástroje, ale je potřeba je konečně začít používat,“ říká člen berlínské SPD Tom Schreiber, podle kterého mají členové klanů až příliš velkou svobodu. Kriminalista Michael Böhl hovoří o prorůstání zločinu do státních orgánů. „Dochází k mnoha pokusům členů gangů stát se součástí státních struktur.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…