Bez komunistů se neobešel ani Havel, připomíná Martin Dejdar

23.03.2013 9:51

V rozhovoru pro sobotní deník Právo se populární herec ještě jednou vrací k podpoře, kterou před prezidentskými volbami vyslovil Miloši Zemanovi. Vidí se jako pravičák, ale váží si řady osobností, mezi nimi i Miloše Zemana, a proto ho podpořil. I když by raději na Hradě znovu viděl Václava Klause. Své říká také ke komunistům a k víře, že Boží mlýny opravdu melou.

Bez komunistů se neobešel ani Havel, připomíná Martin Dejdar
Foto: martindejdar.com
Popisek: Herec Martin Dejdar

"Prezidentská volba nebyla politická, ale o osobnostech. A doposud všichni prezidenti byli voleni i s podporou komunistů, protože to u nás bohužel jinak nejde. Nikdo nedokázal, aby neseděli v parlamentu. Pokud se nepletu, ani Václav Havel se bez nich neobešel. Tak co je na tom překvapivého? Jsem pravičák, ale nejvíce dám na osobnosti, kterých si vážím. Mezi těmi, které patřily k levici, byl například ministr Pavel Dostál nebo právě Miloš Zeman. Až půjdu volit parlamentní stranu, určitě nepůjdu doleva," zdůrazňuje herec.

Na tom, že vyjádřil svůj názor, nevidí nic špatného, žijeme v demokracii a ta zaručuje svobodu projevu. Václava Klause by na Hradě viděl raději, ale ten kandidovat nemohl.

Naše země pořád tak trochu divočí

Řada lidí si herce Martina Dejdara spojuje s titulní rolí v seriálu Zdivočelá země. Na tomto projektu spolupracoval herec sedmnáct let a je přesvědčen, že dnes má svou historickou hodnotu, protože pravdivě a srozumitelně popisuje, co se v naší zemi dělo mezi lety 1948 až 1989. Dnešní Česko už za zdivočelé nepovažuje, poznamenává však, že naše země pořád tak trochu divočí. Možná i o tom jednou vznikne seriál.

Dejdar zdůrazňuje, že spolupráce na seriálu Zdivočelá země byla velkým projektem, a doufá, že přijdou další takové. Sluší se také připomenout, že herec je poměrně hodně činnou osobností. Zapojil se např. do projektu Rádia Impuls "Pošli to dál", jehož smyslem je šíření dobrých skutků mezi lidi.

"Připojili jsme se k tomu s naším hokejovým klubem HC Olymp. Pořádáme exhibiční utkání a výtěžek věnujeme lidem, kteří udělali nějaký dobrý skutek a paradoxně na to doplatili. To se bohužel stává, poznamenává smutně. Navzdory tomu věří, že boží mlýny melou a každý dostane, co mu náleží.

"Na boží mlýny věřím, protože to už je to jediné, na co člověk dneska může věřit. Občas je to i vidět a z toho, co se děje kolem nás, je zřejmé, že občas skutečně melou. Zaplaťpánbůh za to," uzavírá Dejdar.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…