Bez peněz: Sociální dávky se stále zpožďují. Lidé se trápí i v čase svátků

29.12.2013 7:40

Od doby, kdy exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) změnil systém výplaty sociálních dávek, nezřídka dochází k tomu, že peníze nedorazí na místo určení včas. Sociálně slabší spoluobčané se kvůli tomu dostávají do problémů. Platí to, bohužel, i v čase letošních Vánoc. Informuje o tom Česká televize.

Bez peněz: Sociální dávky se stále zpožďují. Lidé se trápí i v čase svátků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Josef Zýka pobírá od státu příspěvek na bydlení a dávku hmotné nouze. Tento měsíc ale marně čekal, že mu obě dávky přijdou včas – tedy do Vánoc. Obě totiž měly zpoždění. Sedmadvacátého prosince Josefu Zýkovi přišel příspěvek hmotné nouze, na příspěvek na bydlení ale stále čeká. Nedostatek peněz trápí i maminku Nikol Maretkovou. Pokud jí peníze nedorazí včas, prý jí hrozí i placení penále.

Úřad práce se ale brání, nikoli poprvé, že peníze odeslal včas a pokud je příjemci ještě nemají, musí dorazit každým dnem. Svou roli v tom mohly sehrát právě i vánoční svátky. Pracovními dny v uplynulém týdnu byly jen pondělí a pátek. Úřad práce se navíc potýká s rozhodnutím antimonopolního úřadu, který nedávno zakázal užívání nového systému výplaty sociálních dávek. Zaměstnancům tak nezbývá než čekat na pokyn z ministerstva, jak si mají v budoucnu počínat. Výplatu dávek v roce 2014 to prý ale neohrozí.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …