Běžte se utopit. Ti naši to blbě komunikovali. Český tisk propírá dění kolem Adriany Krnáčové

26.08.2015 9:08

S vládnutím v Praze to jde už pět let od desíti k pěti. Střídají se vlády a chybí nějaká dlouhodobá koncepce, co bude s městem dál. Tak to alespoň vidí Petr Kamberský, podle něhož by se všichni „bojovníci o moc a vliv“ měli raději utopit ve Vltavě. Zastupitelka Eliška Kaplický Fuchsová má ale za to, že je Adriana Krnáčová skvělou primátorkou a byla by škoda ji vyměňovat. Babiš k tomu všemu naznačuje, že není všemocný.

Běžte se utopit. Ti naši to blbě komunikovali. Český tisk propírá dění kolem Adriany Krnáčové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

„Nemůžu řešit 1600 našich zastupitelů, můj vliv na zastupitele nebo paní primátorku je velmi limitovaný, ale chceme si to vyříkat, protože navenek to nepůsobí dobře,“ poznamenal Babiš.

Předsedkyně Kulturního výboru Eliška Kaplický Fuchsová doplnila, že Krnáčovou na jednání klubu podpořila. Její hlas byl tedy jedním ze dvou, který primátorka obdržela na jednání zastupitelského klubu. Patrik Nacher, který s ANO také spolupracuje, se podivoval nad tím, jak rychle unikly informace o problémech Krnáčové do médií. Server ParlamentníListy.cz jako první už v pondělí večer informoval o tom, že primátorka hlavního města ztratila důvěru většiny členů zastupitelského klubu Babišova hnutí. O vyjádření obou zastupitelů i Andreje Babiše informoval středeční deník Právo.

Hospodářské noviny dodávají, že hnutí ANO neumí patřičně vysvětlit, co se v Praze děje. Zastupitel Michal Hašek (ANO) se vyhýbá tvrzení, že zastupitelé vyslovili Krnáčové nedůvěru, mluvil toliko o nepodpoře. Kaplický naproti tomu dala znovu najevo, že za primátorkou jasně stojí. „Adrianu považuji za výbornou primátorku. Na rozdíl od svých předchůdců razantně a efektivně řeší spoustu složitých věcí z minula, jako opencard nebo tunel Blanka,“ uvedla Kaplický. Slabinu má primátorka jen v tom, že své úspěchy neumí prodat.

Já nechci říct blbost tak moc, až ji stejně řeknu, hájí se Krnáčová

Ačkoli to teď vypadá, že zastupitelský klub ANO je rozhádaný, Babiš nabízí jednoduché vysvětlení, které ostatně nepoužil v politice poprvé: Zatím jsme politicky nezkušení a stále se učíme. „Ti naši to blbě komunikovali. My jsme takoví nešikovní, jsme tu krátce,“ komentoval celou situaci dál Babiš.

V podobném duchu se vyjádřila i sama Krnáčová, která uznává, že nekomunikuje s hnutím ani s veřejností právě vzorně. „Já jsem taky v některých ohledech nemožná. Tak strašně se hlídám, abych neudělala nebo neřekla nějakou blbost a neuškodila tím hnutí ANO, že ji nakonec stejně řeknu,“ uvedla primátorka.

Bude Praha městem nevěstek?

Rázná slova k „pražské patálii“ přidal i komentátor Petr Kamberský v Lidových novinách. Připomíná, že se vláda v Praze potácí tak nějak od desíti k pěti už od roku 2010, kdy TOP 09 sice vyhrála volby, ale koalici uzavřela ODS a ČSSD, aby se později rozhádaly a vláda v Praze se ještě dvakrát změnila. Život ve městě sice plyne dál, ale chybí prý nějaká jasná koncepce, zda se stane jen městem nevěstek a hazardu, nebo nabídne turistům i jiné služby.

Všichni ti, kteří se jen tahají o moc a je jim v podstatě jedno, co bude s hlavním městem, by se měli dekorovat primátorským věncem a jít se utopit. „Jeden má chuť všem těm svatým bojovníkům říci: Jen si ten zlatý řetěz zavěste na krk všichni. Nejlépe při společném plavání ve Vltavě,“ napsal komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…