Bílá svině: Ještě jedna dohra „divadelní aféry“ v Brně

28.05.2018 13:12

Ekologický aktivista Jan Rovenský z Greenpeace se opřel do tzv. Slušných lidí, kteří v Brně protestovali proti hře, kde Ježíš znásilňuje muslimku. Vadí mu i kardinál Duka. Kdyby se hrálo něco ještě kontroverznějšího, třeba by podle něj Dukovi „konečně praskla žilka“.

Bílá svině: Ještě jedna dohra „divadelní aféry“ v Brně
Foto: Robert Troška
Popisek: Kardinál Dominik Duka s Robertem Troškou při předání petice

Veřejným prostorem otřásl případ divadelní hry Naše násilí a Vaše násilí chorvatského režiséra Olivera Frljiče. Jedna ze scén totiž ukazuje, kterak Ježíš znásilňuje muslimku. Představení, které se odehrálo v brněnském divadle Husa na provázku, mělo policejní dohru. Aktivisté ze skupiny „Slušní lidé“ totiž vtrhli na jeviště. Na adresu Slušných lidí si nyní přisadil ekologický aktivista Jan Rovenský z Greenpeace.

Rovenskému nevadila divadelní hra, ale to, že ji přerušila skupina aktivistů „Slušní lidé“, oděných v modrá trička. Vzpomněl text Ladislava Klímy Bílá svině, neboli konečné rozřešení problému vzniku křesťanství a v nadsázce zadoufal, že by aktivisté, které označuje za „hooligans“, sáhli po primitivním násilí. Kardinál Dominik Duka by pro změnu mohl zemřít.

 

Ne všichni ale sdíleli Rovenského humor. Člen Strany zelených a architekt Jiří Roubík se Rovenského zeptal, co mu tak vadí na křesťanství a proč obdivuje islám.

Jan Rovenský na Roubíka zareagoval. Vyznal se z někdejší křesťanské víry a z obdivu k Ježíšovi. Islám mu prý, kromě súfismu, nic neříká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …