Bill Gates straší svět: Za korony jsme měli obrovské štěstí, pohroma nás teprve čeká

12.06.2022 17:41

Jeden z nejbohatších mužů planety, miliardář Bill Gates, prohlásil, že v případě pandemie koronaviru mělo lidstvo vlastně svým způsobem štěstí. Teď věští větší hrůzu.

Bill Gates straší svět: Za korony jsme měli obrovské štěstí, pohroma nás teprve čeká
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: William Henry Gates III. (*1955)

Bill Gates byl dlouhá léta vůbec nejbohatším mužem planty. Tento muž nemalou část svých peněz věnoval na různé výzkumy i na podporu školství v Africe. Podporoval také nejrůznější opatření proti covidu a výzkum vakcín, které měly lidstvu pomoct pandemii covidu překonat.

V tuto chvíli se alespoň při pohledu ze střední Evropy zdá, že koronavirus nepředstavuje tak velkou hrozbu jako ruská válka na Ukrajině a s ní spojený i růst cen energií.

Ale Gates varuje, že po covidu může přijít něco horšího. Podle něj může přijít virus, který rozloží společnost.

„Na summitu TIME 100 předpověděl, že existuje více než 50procentní šance, že během pár desítek let, možná jen dvaceti let, se ve světě objeví nová pandemie, která bude podstatně nebezpečnější než koronavirus.

České čtenáře na Gatesovo prohlášení upozornil server Echo24.cz.

Gates zdůraznil, že z celosvětového hlediska byla úmrtnost na covid jen 0,2 procenta, což je podle amerického miliardáře vlastně skvělá zpráva.

Teď ale podle Gatese existuje až 50procentní šance, že „další pandemii“ způsobí změna klimatu nebo ji úmyslně způsobí „bioteroristé“.

„Vzhledem k tomu, jak destabilizující byla pandemie covidu-19 navzdory extrémně nízké úmrtnosti, tak pokud se objeví další virus s podobnou virulencí, ale mnohem vyšší úmrtností – řekněme pět procent – tak by to mohlo znamenat konec celého lidstva,“ upozornil Gates.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…