Bití manželky je požehnání. Na muslimské konferenci zazněly i další perly

13.04.2017 10:46

Muslimům je často vyčítáno násilí na ženách. Zdá se ale, že některým muslimským ženám bití nevadí. Britský deník Daily Mail přináší šokující informace z muslimské konference v Sydney.

Bití manželky je požehnání. Na muslimské konferenci zazněly i další perly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Ačkoli to multikulturalisté popírají, bití manželek je podle koránu považováno za zcela standardní záležitost. Že něco takového nepovažují za nic špatného muslimští muži, jsme si již zvykli. Paradoxní ovšem je, že bití schvalují i některé muslimské ženy. Patří mezi ně účastnice diskuze v australském Sydney, Reem Allouche a Atika Latifi, o níž referuje zmiňovaný britský deník a přikládá rovněž krátké, ale o to neuvěřitelnější video.

Obě ženy jsou členkami radikálního muslimského hnutí Hizb ut-Tahrir a jejich názory na vztah mezi mužem a ženou jsou skutečně velmi osobité. Latifi na konferenci mimo jiné uvedla, že násilí mužů na ženách je „úžasné požehnání“. Společně potom na krátkém videu předvádějí, jak je možné ženu podle koránu uhodit. Latifi vytahuje z pouzdra asi dvacet centimetrů dlouhou tyčku a její partnerka v diskuzi ji poté za smíchu obou dvou lehce udeří do ruky.

Celý text v angličtině je ZDE.

Znepokojující je, že Reem Allouche je učitelkou, a může proto své nepochopitelné názory předávat mladé generaci. V diskuzi tvrdí, že bití žen je spíše symbolický akt. Obě, mimochodem zahalené ženy, se shodnou na tom, že skutečné bití může být ospravedlnitelné, pokud žena spáchá „skutečný hřích“. To dle obou muslimek obnáší například neuposlechnutí manžela, pozvání do domu někoho, koho nemá manžel v oblibě, podvádění nebo další nemorální čin.

Allouche, s úsměvem od ucha k uchu, dodává, že manžel by samozřejmě neměl bít svoji drahou polovičku za to, že neuvařila večeři. „Násilí by mělo být používáno jenom tehdy, pokud je jeho cílem dosažení klidu a pohody. Muž má plné právo bít svoji manželku, protože je hlavou rodiny. Jeho postavení jde ruku v ruce s tím, že může podnikat jistá disciplinární opatření. Mužům je povolené manželky bít. Nejsou v tom však dle koránu nijak podporováni ani povzbuzováni.“

„Pokud se tak stane, neměl by být fyzický trest příliš krutý a bolestivý. Když ženy nenaslouchají muslimskému učení, tak jim hrozí bití. Muž jej však vykonává proto, že svoji ženu miluje a má o ni obavy. On v tu chvíli nejedná v důsledku svého hněvu a podráždění, ale vystupuje jako zástupce Alláha,“ shodly se obě muslimské ženy z hnutí Hizb ut-Tahrir, které chtěla australská vláda před deseti lety zakázat. Nakonec se tak ale nestalo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…