Bl*ci kreslí Z, země ve sr*čkách. Ruskému miliardáři bouchly saze

20.04.2022 14:15

Ruský miliardář Oleg Tiňkov označil konflikt na Ukrajině jako šílenou válku, ve které umírají nevinní lidé a vojáci. Podle Tiňkova je 90 % Rusů proti válce, ačkoliv se „najdou blbci, kteří si kreslí písmeno Z“. Tiňkov zároveň vyzval Západ, aby Putinovi jakýmkoliv způsobem pomohl se stáhnutím vojsk z Ukrajiny tak, aby si ruský prezident zachoval tvář.

Bl*ci kreslí Z, země ve sr*čkách. Ruskému miliardáři bouchly saze
Foto: Repro Instagram
Popisek: Ruský miliardář Oleg Tiňkov

Čtyřiapadesátiletý Tiňkov, který sám čelí západním sankcím, vydal tvrdé prohlášení na adresu ruské armády a jejích akcí na Ukrajině. „Nevidím nikoho, kdo by v této šílené válce mohl něco získat! Umírají nevinní lidé a vojáci,“ napsal podnikatel v příspěvku na Instagramu podle informací portálu AlJazeera a vyzval Západ, aby Putinovi nabídl důstojný způsob stažení.

Zakladatel ruské banky Tinkoff, největšího ruského vydavatele kreditních karet, v posledních letech působí mimo svou vlast a v roce 2020 odstoupil z funkce představenstva v bance. Banka ve svém prohlášení uvedla, že nebude komentovat Tiňkovův soukromý názor. „Není zaměstnancem společnosti Tinkoff, v Rusku již dlouho nepůsobí a v posledních letech se potýká se zdravotními problémy,“ uvedla ruská banka na adresu miliardáře.

Podle Tiňkova s válkou nesouhlasí na 90 % Rusů, ačkoliv někteří válku podporují kreslením nebo nošením symbolu Z. „Samozřejmě že existují blbci, kteří kreslí Z, ale 10 % každé země jsou blbci. Devadesát procent Rusů je PROTI této válce!“ napsal Tinkov, který také znovu popřel, že by měl blízké vztahy s Putinem nebo Kremlem.

Válkou i jejím vývojem jsou prý šokováni všichni v Kremlu včetně generálů, kteří o invazi věděli. „Kremelští úředníci jsou šokováni, že ani oni, ani jejich děti v létě neodjedou do Středomoří. Podnikatelé se zase snaží zachránit zbytek svého majetku,“ uvedl Tiňkov a dodal, že „ruští generálové se probudili s kocovinou a uvědomili si, že jejich armáda stojí za hovno“.

„A jak by mohla být armáda dobrá, když všechno ostatní v zemi je ve sračkách a utápí se v nepotismu, patolízalství a servilitě?“ dodal nevybíravě Tiňkov a vyzval Západ, aby zastavil masakr na Ukrajině a Putinovi dopřál odejít z Ukrajiny a zachovat si při tom tvář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…