Black Lives Matter: Dolejš sdílel FOTO, kterým chce zavřít ústa kritikům protestů

04.07.2020 15:54

Komunista Jiří Dolejš vyložil, jak se to podle jeho názoru má s hnutím Black Lives Matters, neboli Na životech černochů záleží. Předložil návod „pro ty pomalejší v chápáni“.

Black Lives Matter: Dolejš sdílel FOTO, kterým chce zavřít ústa kritikům protestů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místropředseda KSČM Jiří Dolejš

Hnutí Black Lives Matter, neboli Na životech černochů záleží, vzniklo v USA v roce 2013. Klade si za cíl upozorňovat na policejní násilí páchané na černoších a na případy diskriminace černochů obecně. Poté, co na konci května tohoto roku zemřel černoch George Floyd, kterého udusil bělošský policista, příznivci tohoto hnutí vyrazili do ulic. Někteří poklidně protestovat proti nespravedlnosti, ale jiní také rabovat obchody či ničit sochy historických osobností, které se podle demonstrantů nechovaly ve své době tak, jak si to žádají dnešní časy, a proto nemají nárok na sochu.

Tomuto názoru mimo jiné padlo za oběť i několik soch Kryštofa Kolumba.

Prezident Miloš Zeman na oslavách Dne nezávislosti na ambasádě USA v Praze poznamenal, že heslo Black Lives Matter považuje za rasistické, neboť záleží nejen na životech černochů, ale na životech všech lidí. Bez ohledu na barvu jejich pleti.  

Komunista Jiří Dolejš to ale vidí trochu jinak. S pomocí výmluvné fotografie se snažil vysvětlit, že hnutí Black Lives Matter nikdy netvrdilo, že záleží jen na životech černochů a nikoho jiného. Jen se prý snaží ukázat, že životy černochů bývají někdy ohroženy a potřebují pomoc druhých.

„Pro ty pomalejší v chápání,“ napsal Dolejš k všeříkající fotografii.

Jiří Dolejš o Black Lives Matter

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…