BlackBird Real Estate sází na regiony

25.10.2021 11:52

Pardubice, Plzeň, Chrudim, Šumava. Zatímco řada developerů spoléhá na pražský trh, BlackBird Real Estate ze skupiny JT Capital sází ve své strategii na regiony. „Neznamená to, že se budeme Praze do budoucna vyhýbat, ale v současné době tamní trh považujeme za přehřátý,“ říká Jan Kotaška, generální ředitel BlackBird Real Estate.

BlackBird Real Estate sází na regiony
Foto: BlackBird Real Estate
Popisek: Rezidenční projekt BlackBird Real Estate U Červeňáku v širším centru Pardubic

Přestože je BlackBird Real Estate jako nový hráč na trhu relativně krátce, v příštím roce plánuje zahájení výstavby rezidenčního projektu U Červeňáku v širším centru Pardubic. Jde o revitalizaci brownfieldu o rozloze 25 hektarů. 
 
„V současnosti máme vyhotovenou dokumentaci pro stavební povolení první etapy, která obsahuje 370 bytových jednotek ve dvou bytových domech. Jsme v procesu žádosti o stavební povolení a paralelně vybíráme generálního dodavatele stavby,“ upřesňuje Jan Kotaška.
 

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí
 
Projekt v krajském městě s vynikající dopravní dostupností a s možností občasného dojíždění do Prahy přesně zapadá do strategie BlackBird Real Estate. O byty je velký zájem, při první vlně předprodejů se prodaly všechny nabízené byty. Podobný úspěch se očekává i u připravovaného projektu v Plzni. „Ukazuje se, že jsme v roce 2019 učinili dobré rozhodnutí, když jsme se zaměřili na regiony. Praha není jediné řešení a investoři se do regionů také přesouvají. Máme dvouletý náskok,“ říká generální ředitel BlackBird Real Estate.
 
Připravovaný projekt v Plzni zahrnuje portfolio činžovních domů, které BlackBird Real Estate získal od Biskupství plzeňského. Domy stojí v širším centru Plzně a jsou určené k rekonstrukci. Developer připravuje společně s ateliérem QARTA Architektura jejich přestavbu na moderní bydlení. 
 
Další projekt se chystá na Šumavě, konkrétně v osadě Staré Hutě nedaleko Kvildy. Zde se připravuje projekt 31 bytových jednotek přímo u sjezdovky. „Také jsme dokončili akvizici projektu bydlení v Chrudimi a aktuálně připravujeme jeho první fázi o sto bytech,“ doplňuje Jan Kotaška.
 
BlackBird Real Estate se zatím soustřeďuje převážně na rezidenční projekty, ale ve fázi přípravy má též menší administrativní budovu o velikosti 3000 m2, kterou bude developer realizovat na míru pro konkrétního zákazníka. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …