Blaško vydrbal s Charanzovou a zákazem vlajek. Budou jej v europarlamentu násilím svlékat?

02.03.2020 20:49

Hynek Blaško se rozhodl protestovat proti nařízení, kterým v europarlamentu zakázali vlaječky. A pořídil si vestu, která předsedu europarlamentu Davida Sassoliho asi nepotěší. Ale stal se terčem vtipů. „Mají právo na svůj názor,“ prohlásil europoslanec. Ale „malost a ubohost“ ho prý překvapila.

Blaško vydrbal s Charanzovou a zákazem vlajek. Budou jej v europarlamentu násilím svlékat?
Foto: Repro Twitter
Popisek: Europoslanec SPD Hynek Blaško v národních barvách

Europoslanec Hynek Blaško je jedním z těch, kdo se postavili proti zákazu vlaječek předsedy europarlamentu Sassoliho. A rozhodl se protestovat originálním způsobem. Nechal si ušít vestu v národních barvách.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky parlamentních voleb na Slovensku?

13%
21%
hlasovalo: 6017 lidí
Jeho vesty si povšiml například Miroslav Korecký, který ji ironicky okomentoval v Malostranském zápisníku na iDNES: „Poté, co předseda europarlamentu David Sassoli vyhodil nedůstojné bannery (rozuměj: národní vlajky) z jednacího sálu, nechal si europoslanec za SPD Hynek Blaško ušít vestu v podobě naší standarty. Vypadá v ní trochu jako Radek Štěpánek na kurtu, ale už se těšíme, až ji z něho europředseda bude rvát násilím. Blaško je totiž bývalý voják a Sassoli jen televizní moderátor, ale když mu naše Dita Charanzová zase ochotně pomůže, měli by Blaška zdolat. Evropu si národoveckým smetím rozvracet nedáme!“

Okrajově se v glose vtipům na Blaškovu vestu věnoval i Jan Cemper z webu Manipulátoři.cz.

„Vážení přátelé, vesta v národních barvách rozvířila nebývalou odezvu. Vážím si těch z Vás, kteří mě podporujete a vyjadřujete svoji spokojenost nad tímto počinem,“ poděkoval dnes Blaško na Facebooku.

Ale dodal: „Našlo se však dost těch, kteří mě obviňují z hanobení státního symbolu nebo jsem pro ně šašek. Mají právo na svůj názor, nikterak jim ho neberu, jen mě zaráží ta jejich malost a ubohost. Zcela nepochybně budou první, kteří budou vyřvávat po náměstích, jak jim není dobře pod diktátem (záměrně nepíšu jakým). Bohužel, na vlastních chybách se učí jen blbec.“ A jako příklad dal právě Koreckého ironický článek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…