Blatný přišel na ČT: Odmítal jsem neregistrované léky, to mi zlomilo vaz. Co mu řekl Zeman?

02.07.2021 10:04

Exministr Jan Blatný se ohlédl za svým šéfováním v čele resortu zdravotnictví, aby našel největší chybu, které se na tomto postu dopustil i pravděpodobný důvod, proč jej musel nakonec opustit. „Chyba byla rozvolňovat před Vánocemi. Můj vztah k neregistrovaným lékům mohl být někomu nepříjemný,“ uvedl v pořadu Interview ČT24.

Blatný přišel na ČT: Odmítal jsem neregistrované léky, to mi zlomilo vaz. Co mu řekl Zeman?
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Blatný podle svých slov dodnes neví, proč muselo jeho ministrování tak brzy skončit. „Možná jsem naivní, ale já jsem opravdu nevěděl proč. Žádný konkrétní důvod si neuvědomuji,“ uvedl. „Když jsem v to úterý říkal novinářům po tiskové konferenci, že neodcházím, myslel jsem si, že neodcházím. Až později večer jsem se dozvěděl, že odcházím,“ popsal, jak se nečekaně o svém odvolání dozvěděl.

I když premiér Andrej Babiš zdůvodňoval odvolání Blatného tím, že měli jiný názor na vedení resortu zdravotnictví, Blatný naopak tvrdil, že šlo o politické rozhodnutí. „Politické rozhodnutí je rozhodnutí politika. A když se pan premiér rozhodl, že mě odvolá, tak je to jeho politické rozhodnutí,“ upřesnil svá slova.

Je mu prý líto, že ministrem zdravotnictví už není. „Myslím, že jsem mohl ještě spoustu věcí udělat a teď by zrovna byl čas věnovat se těmto věcem,“ řekl.

„Já si myslím, že můj vztah obecně k těm neregistrovaným lékům mohl být některým lidem nepříjemný,“ připustil bývalý ministr po otázce, jestli musel odejít kvůli ruské vakcíně Sputnik V. „Vyjádřil se takhle k tomu i pan prezident, který to dokonce řekl ještě tvrději,“ odpověděl na otázku, kterým lidem. Vaz mu podle něj zlomil fakt, že odmítal neregistrované léky. 

Za další svou chybu považuje rozvolnění před Vánoci. „My jsme si tehdy všichni mysleli, že se ještě pořád pereme s tím klasickým virem – a ona to už nebyla pravda,“ dodal bývalý ministr Blatný, že nebyl tehdy informován, že se v Česku šíří nakažlivější varianty koronaviru. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…