Blažek a Nečas se zmýlili a teď chtějí vycouvat, míní Hasenkopf

07.05.2013 20:01

Podle bývalého právního poradce prezidenta Pavla Hasenkopfa se v kauze amnestie nacházíme na konci první řady seriálu. Následovat budou už právní kroky. Nyní se prý ukazuje, kde je pravda, a tak se ministr spravedlnosti Pavel Blažek a premiér Petr Nečas snaží ze všeho vycouvat.

Blažek a Nečas se zmýlili a teď chtějí vycouvat, míní Hasenkopf
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byl mimo jiného i návrh změny zákoníku práce

„Je to svým způsobem můj záměr, moje taktika,“ popisoval v Impulsech Václava Moravce postup v odkrývání otcovství amnestie Pavel Hasenkopf. „Věřím, že se to mým oponentům nelíbí,“ dodal. Nyní prý končí „první řada seriálu“ a následovat budou právní kroky.

Hasenkopf byl pozván na schůzku s právníkem Zdeňkem Koudelkou a ministrem Pavlem Blažkem, ovšem nepřišel. „Já jsem u něj ani na vteřinu neuvažoval, že bych tam šel,“ vysvětluje. Hasenkopf má teď prý schůzky s právníky a hledá si i práci. „To všechno je pro mě momentálně důležitější než vyhovět ministrovi Blažkovi,“ dodal.

Ovšem Blažkovi pogratuloval. Podařilo se mu prý ze všeho hezky vycouvat, ať už by tam Hasenkopf přišel či ne. „V dalších dílech seriálu se ukazuje, že se poněkud zmýlili, že šlápli vedle, a teď z toho potřebují nějak šikovně vycouvat,“ dodal k situaci ministra a také premiéra Petra Nečase.

Další kroky ale budou ještě následovat. Hasenkopf si prý ještě něco schovává. „Samozřejmě, že autorem je prezident Klaus a odpovědnost nese celá vláda“, uvedl s tím, že ale nyní se řeší otcovství, ne autorství. A o tom je celá kauza.

Na závěr pak Hasenkopf naznačil, proč Klaus vyhlásil novoroční amnestii, ačkoliv dříve o ni usiloval i exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a jemu Klaus nevyhověl. „Ministr Blažek si asi rozumí s panem exprezidentem lépe než pan Pospíšil,“ míní Hasenkopf. „Nicméně si myslím, že tyhle motivy se neměly promítat do vyhlášení amnestie“, dodal s tím, že to vše skutečně může souviset.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…