Blb a idiot. Chemický vrah. Agrese USA. Mají na rukách krev. Návrat studené války. Někomu už rupnou nervy a zmáčkne ten knoflík... Babiš, kníže či Filip promluvili o Trumpovi, Putinovi a Asadovi

14.04.2017 4:41 | Zprávy

ANKETA Útokem americké armády na leteckou základnu syrské armády se zhoršily vztahy mezi USA a Ruskem. Co na to čeští politici?

Blb a idiot. Chemický vrah. Agrese USA. Mají na rukách krev. Návrat studené války. Někomu už rupnou nervy a zmáčkne ten knoflík... Babiš, kníže či Filip promluvili o Trumpovi, Putinovi a Asadovi
Foto: facebook.com
Popisek: Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov s americkým protějškem Rexem Tillersonem

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si myslí o současném posunu v americko-ruských vztazích, kdy Donald Trump nařídil útok na syrskou armádu prezidenta Bašára Asada na základě nařčení, že Asad způsobil chemický útok, zatímco Rusko říká, že šlo o podobný scénář jako v případě Iráku, kdy se zbraně hromadného ničení nenašly. Politikům jsme doplnili další dotazy: Překvapil vás Trump? Považujete současný stav za pozitivní? Jaké by mělo být řešení a co dále očekáváte?

Pro mnoho politiků, kteří Donaldu Trumpovi fandili, je jeho nynější postoj velkým zklamáním a podle nich se nechal ovládnout jestřáby a zbrojaři.

Trump se vrátil k normálce USA...

„Věřím, že prezident Trump měl dostatek informací, které ho přesvědčily, že chemický útok má na svědomí Asad. Je jasné, že v Bílém domě nyní mají převahu jestřábi a do budoucna lze očekávat diametrálně jinou zahraniční politiku než za Obamy. Jestli někdo má sílu a prostředky k ukončení syrské občanské války, jsou to USA. Rusko s Asadem dělat nic nebude,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda hnutí ANO a první vicepremiér Andrej Babiš.

Místopředseda ČSSD a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek na dotaz nereagoval.

„Současný stav nemá pozitivní trend a je s podivem, že si pan prezident Trump nechává v otázkách vojenských radit od dcery. To považuji za nebezpečné. A útočit na kohokoli bez důkazů považuji za agresi,“ říká předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…