Blbá, debilní, nudná... Klára Samková se znovu rozjela, terčem byl i Václav Moravec

07.06.2016 6:52

Právnička Klára Samková se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřila k dotazům čtenářů. Ty se týkaly především islámu, proti němuž advokátka tvrdě vystupuje.

Blbá, debilní, nudná... Klára Samková se znovu rozjela, terčem byl i Václav Moravec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Anketa

Je Milan Chovanec dobrý ministr vnitra?

11%
89%
hlasovalo: 3473 lidí

„V Koránu je mnoho dvojsmyslných veršů, které lze vyložit různě. Některé dokonce vybízejí k likvidaci káfirů otevřeně. Jak je tedy možné, že dosud nebyla islámská věrouka u nás podrobena důkladné právní analýze, když je evidentně v rozporu s ústavou i základní listinou práv a svobod?“ zeptal se čtenář. „Protože k tomu není politická vůle a ti, co o sobě tvrdí, že jsou arabisté, orientalisté etc., jsou ve skutečnosti islámští teologové. Takže z podstaty věci nemají zájem ani schopnosti přistupovat k tématu kriticky,“ odvětila Samková.

Další ze čtenářů se zeptal na její kandidaturu na prezidenta republiky. „Děkuji, ne,“ řekla.

„Z osmi muslimů, kterých jsem se ptal, mi osm potvrdilo, že se citát ‚Kdokoliv zabije nevinného člověka, je to, jako by zabil celý svět‘ týká každého člověka, nejen každého muslima. Navíc, pokud byste uměla číst, doporučil bych vám prohlášení pražské mešity, které říká, že Islámský stát není ani islámský, a stát už vůbec ne! Nevíte, proč bych měl věřit spíš vám, neukojené kariéristce, která se veze na vlně konvičkovské nenávisti k islámu, a odloženým politikům typu Okamury a Volfové než jim?“ dotázal se další čtenář. „Oproti vám mám jednu ‚drobnou‘ morální převahu: podepisuji se... Kromě toho: nevěřícím je lhát dovoleno – to nevíte? Doporučuji zeptat se muslimů. Dostanete se do klasické logické smyčky. Nezdá se mi, že byste se z ní byl schopen vyvléknout,“ řekla právnička.

„Vaše velmi razantní výstupy proti islámu a migrantům obecně ve mně vzbuzují podezření, že plníte nějaké zadání od kohosi. Můžete mi k tomu něco sdělit? Jinak – s většinou vašich výroků souhlasím,“ napsal další čtenář. „Vaše podezření chápu. Vzbuzuji nejrůznější podezření již cca 25 let, kdy se pohybuji ve veřejném prostoru. Podívejte se na výsledky. Když někdo plní něčí zadání, obvykle z toho má nějaké výhody. Vyjmenujte mi, prosím, ty moje (a pokud možno za celou tu dobu) a nějak si to zanalyzujte. Pokud chcete nápovědu, tak se podívejte zpět do roku 2003, kdy jsem na základě svého veřejného právního angažmá přišla o místo soudce Ústavního soudu...,“ sdělila.

Další čtenář položil hned několik otázek. „Jaká by podle vás měla být výše minimální mzdy? Kde vzít na důchody a v kolika by do něj měli lidé nastupovat? Proč jsou u nás tak špatné silnice a kde vzít peníze na opravy? Kolik by měli brát lékaři a učitelé plat? To jsou podle mě zásadní otázky a rád bych znal váš názor a návrh řešení. Ono kritizovat umí každý a sbírat lacině body na boji proti islámu mě osobně nepřesvědčí o tom vás volit. A věřím, že nejsem sám.“ Následná odpověď Samkové nepostrádala jemnou ironii. „Vy máte v oblibě ‚Chcete být milionářem‘? To jsou totiž otázky tak na této úrovni. Osobně si myslím, že by tato soutěž měla být znovu zavedena. Moderovat by ji měl Václav Moravec, protože ten už všechno ví, takže je předem vyloučen, a jako moderátor by mohl správnost odpovědi kontrolovat předem. Já někam kandiduji, že mě chcete/nechcete někam volit? Že jsem si nevšimla... A gratuluji k tomu, že jste se zařadil mezi ty, kteří jsou přesvědčeni, že na složité otázky jsou jednoduché a krátké odpovědi. Odpovědi zřejmě tak krátké, že za ten čas stačíte sníst koblihu... Ale oceňuji, že jste se podepsal,“ napsala Samková.

Velmi dlouhou odpověď poté Samková napsala k otázce, proč nezaloží nějakou politickou stranu. „Co se týká ‚přidání se‘, zkusila jsem to dvakrát. Pan Okamura mne odvolal z kandidátky v momentě, kdy uměle na mne ušili ‚skandál‘ (osm dnů před eurovolbami, ve kterých jsem měla prakticky jistý mandát – tomu těžko říci jinak než umělý skandál), a pan Martin Konvička mne z Bloku proti islámu pro jistotu zavčasu dal vyloučit. Takže přidávat se je opravdu těžko – vždycky bude se mnou a u mne něco, co se ‚vůdcům‘ nebude líbit,“ řekla.

„A budovat politickou kariéru na základě jednoho projevu? A až se o mně zase dozvíte něco, co se vám nebude líbit, tak mě zase poplivete, pokopete, pozabíjíte tak, jako to dělal prakticky celý tento národ uplynulých 25 let? Já jsem si už nenávisti užila dost a vím, jak je názor davu vrtkavý... Prakticky všichni – anebo velká část lidí – zde žádá vyřešení nesmírně těžkých otázek velmi jednoduchým řešením – třeba pomocí koblih. ... A teď si představte, že bych přišla například s tímto prohlášením: ‚Drahý národe, myslím, že jsme se v poslední době docela dobře shodli, takže pojďme dělat něco společně i nadále. Podmínkou ale je, že začnete intenzivně PŘEMÝŠLET a vezmete do svých rukou úplnou zodpovědnost za své životy. Protože u každého jedince to začíná a jeho vlastní iniciativu nemůže nic nahradit. Musíte přestat chtít řešení těžkých úkolů za dobu snědení jedné koblihy a musíte se každodenní prací zapojit do řešení věcí veřejných, dokonce i tehdy, když v bedně půjde nový díl House of Cards, Hry o trůny, Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě... Musíte si uvědomit, že jestliže chcete svobodu – a tu, začíná se mi zdát, chcete – tak druhá strana téhle mince je zodpovědnost. Úplně blbá, ba debilní, trapná, nudná, fádní každodenní zodpovědnost v každodenních blbých, debilních, trapných nudných a fádních každodenních věcech...‘,“ nechala se slyšet Samková.

„To jsem fakt zvědavá, kolik lidí by k tomuhle bylo ochotno... Jo, a ještě navíc: a musíte si to taky sami zafinancovat, protože já žádný majetek nemám... Takže si můžete dát průzkum bojem, kolik lidí by do TOHOHLE bylo ochotno jít... A přejde vás chuť dávat mi tyto otázky...“ odpověděla rázně.

Samková se v minulých dnech dostala do sporu s tureckým velvyslancem Ahmedem N. Bigalim, a to kvůli svému projevu v Poslanecké sněmovně na konferenci o islámu. Zde mimo jiné řekla, že islám je zločineckou ideologií. Kromě kritiky se dočkala i podpory. Jednou z takovýchto akcí je akce dnešního večera. Na 19. hodinu je před velvyslanectví turecké republiky svolána akce řetězového čtení jejího proslovu. „Podpořme Kláru Samkovou,“ vyzývají organizátoři. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…