Blbec? Další údery Hradu kvůli kancléři Mynářovi

10.01.2019 7:21

Kauza kancléře Mynáře pokračuje. Ozval se šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery, který dal jasně najevo, že Zemanovu kancléři rozhodně nedá pokoj. Předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil si ještě přisadil...

Blbec? Další údery Hradu kvůli kancléři Mynářovi
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vratislav Mynář v pořadu Horké téma

Hradní kancléř Vratislav Mynář se rozhodl reagovat na článek časopisu Respekt, v němž se praví, že se jako hradní úředník pokoušel ovlivňovat soudce tak, aby např. v případě služebního zákona rozhodli ve prospěch názoru prezidenta Miloše Zemana a zákon zrušili buď celý, nebo alespoň jeho části.

Mynář natočil videovzkaz, ve kterém obvinil novináře, že útočí na něj jako na kancléře, na soudce a na základy české demokracie vůbec, neboť údajně zpochybňuje nezávislost justice. „Jenom blbec rodu novinářského může úmyslně zaměňovat seznamování s postoji s ovlivňováním,“ konstatoval Zemanův kancléř ve videovzkazu přístupném na webových stránkách Hradu.

Šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery na Mynářova slova okamžitě zareagoval. Nenechal na kancléři nit suchou. „Zaklínaní se soudci je legrační, protože Mynář není jejich mluvčí, a navíc jsou to právě soudci, kteří jeho postup označují za nestandardní. My přicházíme s fakty, on přichází s urážkami. K tomu není třeba nic dodávat. Snad jen, že v tom budeme pokračovat,“ zdůraznil Tabery.

Europoslanec Jiří Pospíšil si ještě přisadil. Kancléř Mynář podle něj svým vystoupením potvrdil, že pochybil a dal Poslanecké sněmovně další důvod, aby se zabývala počínáním tohoto Zemanova úředníka. „Prezident věděl o schůzkách svého kancléře se soudci. Ale ani prezident, jeho podřízený úředník nebo jakýkoliv jiný politik se nemá co scházet se soudci a ‚informovat je o postojích‘ k aktuálním kauzám a vytvářet tak na ně tlak. O důvod víc, proč by věc měla řešit Sněmovna,“ napsal Pospíšil na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…