Blbečci s červenými kartami, "kundy" v rádiu a další. Zeman na Nově promluvil ke svým provokativním výrokům

15.03.2015 22:50

Prezident Miloš Zeman vystoupil v předtočených nedělních Střepinách TV Nova, a to přímo z Pražského hradu. Prozradil, kde bude podle jeho názoru svět za dvacet let, když si Evropa už dnes žije poněkud nad poměry. Definitivně rozkryl, jak to bylo s "kundou" v Českém rozhlase, proč považuje nositele červených karet za blbečky a co možná jednou bude dělat jeho dcera Kateřina. Ve hře je i novinářská kariéra.

Blbečci s červenými kartami, "kundy" v rádiu a další. Zeman na Nově promluvil ke svým provokativním výrokům
Foto: Hrad.cz
Popisek: Prezident České republiky Miloš Zeman

Hned v úvodu promluvil o případu Čecha uneseného v Libyi. "Musíme spoléhat na místní vazby, např. na kmenové válečníky, ale Islámský stát je typický tím, že s kmenovými válečníky spíše bojuje," poznamenal hned na úvod.

Nositelé červených karet a blbečci

Pak přišla na řadu celá řada Zemanových kontroverzních výroků. Bez pípání zaznívala slova o "kundách" či o postižených, které není dobré spojovat ve třídách se zdravými dětmi. Došlo i na zelené a červené karty.

Sprostá slova, která padla na vlnách Českého rozhlasu, byla připravená. Zeman zopakoval, že se mu nelíbí, když se pornografická skupina označila za bojovnice za lidská práva. "Ano, byla to připravená slova," řekl jasně prezident. Nositelům červených karet následně vzkázal, že by s ním měli diskutovat, při návštěvách v krajích prý k tomu vždy dostanou příležitost. "A oni vždycky utečou," posteskl si Zeman. Právě proto jsem je označil za blbečky," pokračoval.

Při hodnocení Sobotkovy vlády znovu zazněl bonmot o koaličních partnerech a nejhorších nepřátelích. Ocenil však, že se mu daří držet koalici pohromadě.

Kde bude svět za dvacet let?

Pár slov řekl i ke svému vidění zahraniční politiky. Je přesvědčen, že bychom se měli od Číny učit, jak stabilizovat společnost po dvou šílených krocích, kterými země prošla. Zeman v této souvislosti připomněl, že dávno před komunisty měli Číňané myslitele, od kterých bychom se mohli učit.

A kde bude svět za dvacet let? "Evidentní je, že naroste význam Asie, Indie a v menší míře také Latinské Ameriky, např. Brazílie a Mexika. Co se týče Evropy, tak tam se domnívám, že si žijeme poněkud nad poměry," shrnul svůj pohled prezident.

Jiří Ovčáček a Vratislav Mynář jsou moji přátelé

Zeman také prozradil, že má rád svého tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka a považuje ho za přítele, stejně jako svého kancléře Vratislava Mynáře. Ale co jeho prověrka? "Jediný, kdo rozhoduje o datu ukončení jeho prověrky, je Národní bezpečnostní úřad," zdůraznil prezident.

Dcera Kateřina možná bude novinářkou

Ve vysílání také zaznělo, že dcera prezidenta Kateřina Zemanová onemocněla zápalem plic, z něhož se léčí v Česku. Jinak prý ale sbírá zkušenosti po světě. Udělala si prý barmanské certifikáty, se kterými se uplatnila ve Španělku i v Řecku. Je to prý její vlastní iniciativa, aby si přivydělala. "A já své dceři téměř nic nezakazuji. Ohledně studií Kateřina uvažuje prý i o škole ve Skandinávii, ale vybraný obor nemá ještě přesně vybrán. Její zaměření se prý pohybuje od mezinárodních vztahů, přes psychologii až k marketingu. "A marketing je už docela blízko k novinařině, takže moje dcera možná jednou bude vaše kolegy," usmál se Zeman na moderátorku.

Na jaře a v létě hodlá opět relaxovat na Vysočině na rybníce v nafukovacím člunu. "Pokud mně ho tedy nějaký červenokarteník nepropíchne," smál se. Nakonec prozradil, že se blíží narozeniny jeho ženy Ivany, dárek už jí koupil a je tak dobře schovaný, že ho rozhodně nenajde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…