Blesk sečetl největší Johnovy hříchy

02.11.2012 9:11

Šéf Věcí veřejných Radek John ve čtvrtek oznámil návrat k novinařině. Přitom se nehodlá vzdát poslaneckého mandátu ani funkcí ve výborech. Za to ho kritizují všichni hlavní ústavní činitelé. Bulvární deník Blesk Johnovi sečetl jeho hříchy.

Blesk sečetl největší Johnovy hříchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John, Kateřina Klasnová a Michal Babák

Blesk na prvním místě připomíná předražený časopis pro VZP. John býval šéfem firmy ORA Print. Ta dostala od VZP kolem 90 milionů za čtyři čísla časopisu Pohoda pojištěnce. Za společností stál také lobbista Roman Janoušek.

Luxusní kuchařka nebo přednášky o dopravě za miliony

Společnost také pro Lesy ČR vydala zvěřinovou kuchařku s deseti recepty na DVD za čtyři miliony. Podle odborníků to bylo možné pořídit za pětinu.

ORA Print pracovala i pro Ministerstvo dopravy. Za 20 přednášek a 12minutový film o bezpečnosti provozu na silnicích dostala další 4 miliony.

John byl loutkou Víta Bárty

Blesk dále připomíná Johnovu nemanželskou dceru, kterou před svou manželkou, herečkou Zlatou Adamovskou, tajil sedm let. Přitom se s utajenou rodinou neustále stýkal.

Na počátku současné vlády, kdy byly VV ještě součástí koalice, působil Radek John jako ministr vnitra. Resort ale fakticky řídil mocný muž Věcí veřejných Vít Bárta. John podle Blesku působil jako loutka.

Má papalášské móresy a chce psát o špinavosti české politiky

Deník Johnovi vyčítá i papalášské móresy, které tolik kritizoval před volbami v roce 2010. Přitom byl prý jako politik arogantní, například když jeho limuzína s majákem narazila do tramvaje.

Teď chce John v publicistickém pořadu na TV Barrandov rozkrývat špinavosti české politiky. Nehodlá se přitom vzdát mandátu a tvrdí, že nebude vynášet tajné informace. „Pokud se dozvím o špinavostech v české politice, což se dovím lépe než ostatní novináři, tak o tom budu psát,“ vysvětlil na tiskové konferenci v Brně.

John prý nebude ve střetu zájmů, protože bude psát autorské věci pro lidi, kteří mají právo na informace.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: vfe

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…