Bobo v televizi varovala před policejním státem: Vzpomeňte si, v čem tahali Nagyovou

30.09.2013 19:16

Hostem pondělního vydání Interview Daniely Drtinové byla zakladatelka a šéfka hnutí Hlavu vzhůru! Jana Bobošíková. Její strana se nejvíce bojí toho, že se z České republiky stane policejní stát. Podle ní nemají dnešní politici odvahu, což se projevilo i "útěkem" expremiéra Petra Nečase z vlády.

Bobo v televizi varovala před policejním státem: Vzpomeňte si, v čem tahali Nagyovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková předsedkyně volebního bloku Hlavu vzhůru

Pokud by se její hnutí Hlavu vzhůru! dostalo do vlády, začalo by podle Jany Bobošíkové ihned šetřit. "Já bych jednoznačně šetřila, ale na správném místě. Dělali bychom vše pro to, aby nebyl schodek tak vysoký," říká Bobošíková. Podle ní je důležité bohatství státu vytvářet a ne užívat. "A to tím, že vytvoříme pracovní místa, a to prostřednictvím toho, že rozvážeme ruce podnikatelů. Chceme také snížit daň z přidané hodnoty, a aby zmizela spousta předpisů, které svazují ruce podnikatelům a živnostníkům," dodává.

DPH by se podle Bobošíkové dalo zmírnit o jeden až dva body. "Jsme si vědomi toho, že ta daňová kvóta opět poroste. My ale chceme, aby klesaly výdaje. Superhrubou mzdu bychom ovšem zachovali," říká. "Dále je důležité, aby všechny tři složky ve státě byly vyrovnané. Moc zákonodárná by například nikdy neměla rezignovat na kontrolu výkonu moci soudní," varuje Bobošíková. "Česká republika se přibližuje k takzvanému policejnímu státu," dodává.

Nejsilnější stránkou hnutí je statečnost

Podle Bobošíkové proti tomu dnešní poslanci nic nedělají. "Zbaběle se schovávají a mlčí," dodává. Jako příklad by podle předsedkyně mohlo fungovat zatknutí bývalé nejmocnější ženy Jany Nagyové (dnes již Nečasové). "Jakkoliv neobhajuji paní Nagyovou, tak člověk, který není obviněn z teroristického činu, by neměl být na veřejnosti voděn 'v železech' - to je neadekvátní!" dodává s tím, že se obává, abychom k takzvanému policejnímu státu nesklouzli.

"My bychom od odpovědnosti v případě, že bychom vládli, neutekli jako tehdejší premiér Petr Nečas po razii ve vládě," má jasno Bobošíková. "Není potřeba, aby kvůli jedné osobě skončila celá vláda. My bychom dále bránili zájmy voličů," slibuje šéfka hnutí. To se také ostře staví proti předpisům, které označují za alarmistické.

Rušení nemocnic a redukce lůžek

"Permanentní alarmismus je něco, co nám říká, čeho se máme bát, nebo pro co se máme nadchnout. Například teď se máme bát globálního oteplování, nebo že na některých místech by měl být stejný počet žen a mužů na určitých postech," vysvětluje Bobošíková. Co by naopak nerušili, by byly malé nemocnice. "Nerušili bychom okresní nemocnice, ale podívali bychom se na síť fakultních nemocnic. Tam bychom my hledali úspory. Počty lůžek bychom ale redukovali," dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…