Bobošíková před vládou dávala odvahu Nečasovi

14.12.2011 18:42

Před úřadem vlády se ve středu odpoledne sešli lidé kvůli protestu proti možnému poskytnutí půjčky Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) ve výši 90 miliard korun. Peníze by měly pomoci eurozóně. Protestní akci přišla podpořit také předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková a Akce D.O.S.T.

Bobošíková před vládou dávala odvahu Nečasovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková demonstruje před budovou vlády

Vláda Petra Nečase (ODS) má ve středu večer na zasedání projednat, zda poskytnout MMF půjčku, ze které bude financována pomoc zemím eurozóny. Státy platící eurem s půjčkou souhlasí. Velká Británie to odmítla a čtyři země včetně České republiky se rozmýšlejí.

Bobošíková přišla podpořit názor Petra Nečase

S půjčkou nesouhlasí premiér Petr Nečas, prezident Václav Klaus, Věci veřejné a komunisté. Naopak strany ČSSD a TOP 09 by půjčku schválily. Bobošíková s poskytnutím 90 miliard MMF nesouhlasí, a tak se rozhodla podpořit Petra Nečase svoláním protestního shromáždění.

K Úřadu vlády se ovšem dostavilo jen kolem 20 příznivců Suverenity.

"Podporujeme premiéra Petra Nečase v jeho snaze neposlat peníze do krachující eurozóny. Jsme tady proto, abychom mu dodali odvahu a abychom řekli občanům České republiky, že posílat peníze do krachující eurozóny je v tuto chvíli naprostý ekonomický nesmysl," řekla Bobošíková přítomným novinářům.

Sledujeme téma Záchrana eura

Čím dřív euro padne, tím dřív bude Evropa zase svobodná

Bobošíková dále řekla, že by se Česko mělo snažit „posunout transformaci Evropské unie tím směrem, aby byla skutečně tou Evropskou unií, do které jsme chtěli vstoupit". Podle ní se peníze České republice nikdy nevrátí.

Mezi shromážděnými byl i zástupce Akce D.O.S.T. František Červenka. "Já jsem pro to, abychom z unie vystoupili. Tam jsme neměli vůbec co dělat. Já jsem hlasoval jednoznačně proto, abychom do tohohle zločineckýho spolku nevstupovali, takže pro mě je to jednoznačný. Čím dřív vystoupíme z Evropský unie, tím lépe. Čím dřív padne euro, tím lépe. Protože Evropa bude svobodná," rozhořčil se v rozhovoru pro server eurozprávy.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…