Bohdalová kvůli mně trpí, říká Zeman. I další umělci, co nevolí knížete, prý zažívají peklo

23.01.2013 8:14

S veřejnou podporou svého favorita v přímé volbě prezidenta mohou mít lidé potíže. Před pár dny na to dojel herec Martin Dejdar, se kterým tvůrce seriálu Zdivočelé země Jiří Stránský de facto skoncoval. Nyní si zoufá herečka a přítelkyně Miloše Zemana Jiřina Bohdalová. Pláče mi do telefonu, prozradil trápení své podporovatelelky Zeman.

Bohdalová kvůli mně trpí, říká Zeman. I další umělci, co nevolí knížete, prý zažívají peklo
Foto: hns
Popisek: Jiřina Bohdalová podpořila Miloše Zemana

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Ke zmínce o důsledcích po veřejné podpoře prezidentského kandidáta se zmínil Miloš Zeman. „Mě především překvapil fanatismus některých přívrženců Karla Schwarzenberga, například v záležitosti Martina Dejdara. Ale on to není jenom Martin Dejdar, mně třeba Jiřinka Bohdalová pláče do telefonu, že podobné štvanici je vystavena i ona,“ řekl bez podrobností Zeman portálu Novinky.cz.

Konkrétní podobu podpory Zemana herečka nijak veřejně nespecifikovala. Jen sama potvrdila, že to rozhodně nedělá pro peníze. V rozhovoru ParlamentníchListů.cz se Bohdalová zmínila, že přímou volbu prezidenta vidí jako dar svobody. „Přímá volba prezidenta nám všem dala možnost výběru a pečlivého zvážení všech pro a proti. Osobně už jen tuto skutečnost vnímám jako dar svobody a v mém případě - po mnoha soukromých úvahách – vyšel Miloš Zeman jako ten nejlepší,“ řekla ParlamentnímListům.cz.

Podporovatel Zemana = agent záškodník

Server iDnes.cz přišel s tím, že v uměleckém prostředí, které je jasně nakloněno Karlu Schwarzenbergovi, jsou v těchto dnech podporovatelé Miloše Zemana málem v pozici agentů záškodníků. Příznivci Zemana totiž raději svou podporu nahlas nevyjadřují.

Levicový server Britské listy zase přinesl před dvěma dny od anonymního zdroje informaci, že vedení dvou pražských divadel vyvíjí naprosto nedemokratický nátlak vzhledem k volbě prezidenta. Údajně podmiňují setrvání v angažmá volbou Karla Schwarzenberga a také veřejným prohlášením, že dotyční herci stojí za knížetem. Herci a nejen oni se bojí ozvat.

Za podporu Miloše Zemana v prezidentském klání zaútočil autor románu i scénáře k seriálu Zdivočelá země Jiří Stránský na herce Martina Dejdara. Stránského to pobouřilo vzhledem k faktu, že Zeman žádal o podporu i komunisty. Stránský nerozuměl tomu, proč se Dejdar coby představitel komunisty pronásledovaného Antonína Maděry postavil za tohoto kandidáta. S odstupem času však Stránský svých slov lituje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…