Bohumil Doležal: Filip má ze Sobotky legraci. A až povládne levice...

05.12.2012 7:34

Bohumil Doležal se v MF DNES zamýšlí nad stavem české levice. Tato část politického spektra nabízí jednu sjednocenou a jednu rozvrácenou stranu a rovněž tři perspektivní prezidentské kandidáty. Až se tento celek sjednotí, bude podle Doležala schopen zničit naší demokracii.

Bohumil Doležal: Filip má ze Sobotky legraci. A až povládne levice...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Třešně, symbol KSČM

V prezidentských preferencích se hned za Janem Fischerem shromáždili Miloš Zeman, Jiří Dienstbier a Tomio Okamura. Kandidáti, jejichž fankluby se do značné míry překrývají. Právě jejich popularita ukazuje, jak vysoká je popularita levicových stran.

Doležal následně připomíná volební model CVV, podle kterého má ČSSD získat 39 procent a KSČM 19. To by znamenalo, že by tyto strany ovládly Poslaneckou sněmovnu. Senát už ovládají, a sjednocení fanklubů levicových kandidátů možná přivede jednoho z levicových kandidátů na Hrad.  

Na levé části politického spektra, která se chystá naší politiku ovládnout, jsou dvě strany. „Jedna dejme tomu demokratická, ale úplně rozložená, druhá nedemokratická, ale semknutá,“ píše Doležal. Jako příklad rozdílného rozpoložení obou stran ukazuje otevřený dopis Bohuslava Sobotky Vojtěchu Filipovi, v němž se snaží předsedu KSČM přesvědčit, aby nepodporoval Miloše Zemana (který Sobotku počítá mezi „zrádce“ z prezidentské volby 2003, jejichž likvidaci zasvětil posledních deset let svého života).

„Pan Filip z něho zjevně má legraci, odpověděl mu, že podpoří toho, kdo bude mít jednoznačnou podporu ČSSD,“ píše Doležal s tím, že něco takového se dnes v ČSSD podaří jen stěží.

Pokud se toto uskupení zmocní dominantní role v našem státě, Doležal soudí, že už ten stát nebude tak úplně demokratický. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…