Boj o místa v Radě ČT, ANO prý proti všem

09.04.2015 13:05

Dle serveru echo24.cz zbývá už jen týden do začátku veřejného slyšení s padesáti třemi kandidáty do Rady České televize. Poslanci z celého politického spektra dávají najevo svou nespokojenost s veřejnoprávní televizí, proto se snaží dosáhnout změny téměř všichni. Podle serveru echo24.cz nejvíce po místech v Radě touží hnutí ANO. Toho se obávají poslanci z jiných stran a snaží se tomu zabránit, mají prý obavy ze z nárůstu mediální moci Andreje Babiše.

Boj o místa v Radě ČT, ANO prý proti všem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

V polovině příštího týdne bude mít padesát tři kandidátů z Poslanecké sněmovny pětiminutový prostor ke svému projevu, aby dokázali zaujmout a byli zvoleni. Kandidáti byli navrženi zájmovými organizacemi či občanskými sdruženími. Do Rady České televize bude moci být zvoleno pouze pět členů.

Po volbách do Rady ČT by se prý mělo hlavně zlepšit kritizované špatné hospodaření s penězi ve veřejnoprávní televizi. Především jde ale podle serveru echo24.cz o politický vliv skrze jednotlivé zvolené zástupce v Radě.

Celý text zde

Podle serveru echo24.cz mají stejné cíle jak opoziční strany, tak i vládní strany, jde jim prý o to, aby se do Rady nedostali lidé z hnutí ANO. „Při agresivitě jednoho nejmenovaného oligarchy vnímám nebezpečí, že si bude chtít zprivatizovat i tuto Radu, kromě toho, že už si zprivatizoval zbytek státu. Důsledky to může mít nedozírné, zejména pokračující devastaci České televize,“ řekl opoziční poslanec Daniel Korte. Poslanci z vládní strany ČSSD by prý také nechtěli, aby se do Rady dostali lidé z hnutí ANO. Píše server echo24.cz.

Poslanec za ANO Martin Komárek odpor vůči zastoupení lidí z ANO v Radě ČT pokládá za pověsti. „To možná takto někdo kecá a vytváří dojem. Já si myslím, že to není pravda. Někteří kolegové možná vypouštějí nějaké strašáky, ale já pevně věřím, že budou dodržovat svoji poslaneckou přísahu a budou vybírat podle nejlepšího vědomí a svědomí. Každý se na to slyšení ostatně může přijít podívat. A uvidí se, jestli se rozhoduje podle politických dohod, nebo podle toho, jaký ten kandidát je,“ prohlásil Komárek.

Nejprve se prý příští týden zúží počet kandidátů na 15. Na přelomu dubna a května pak má dojít ke konečné volbě pěti z nich, kteří budou tvořit třetinu Rady České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…