Boj o policejního prezidenta může nakonec vyhrát exnáměstek Osvald

03.01.2014 17:54

Policejní dvojvládí stále trvá. Vítězem tohoto boje se však nemusí stát ani Petr Lessy, ani Martin Červíček, ale bývalý náměstek policejního prezidenta Pavel Osvald. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Boj o policejního prezidenta může nakonec vyhrát exnáměstek Osvald
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

„Pokud se funkce uvolní, určitě se o ni budu ucházet. Zatím však nemám informaci, že by byla volná,“ uvedl Osvald Lidovkám.cz.

Podle serveru by se do čela policie mohl postavit právě on, pokud rozkladová komise Ministerstva vnitra 6. ledna odmítne Martina Červíčka coby policejního prezidenta a Petr Lessy požádá ministra Martina Pecinu o uvolnění z funkce a přijme nabízené místo policejního přidělence v Bratislavě, jak v pátek naznačil server Respekt.cz.

Nic nelze vyloučit, říká Lessy

„Buď bude policejním prezidentem pan Červíček, buď budu policejním prezidentem já, nebo může být policejním prezidentem někdo třetí. Žádnou z těchto možností nelze vyloučit stejně jako to, že někdo z nás může skončit v Bratislavě, někdo z nás může skončit ve funkci krajského ředitele, nebo náměstka policejního prezidenta,“ okomentoval to Lessy.

Osvald byl v roce 2011 členem komise jmenované exministrem vnitra Radkem Johnem, která doporučila Lessyho na post policejního prezidenta. Následně byl Osvald jmenován jeho náměstkem, což lidé z branže často označovali protislužbu policejního šéfa. Osvald byl také považován za člověka blízkého Věcem veřejným a Vítu Bártovi. Ten se dokonce Osvalda na začátku loňského roku veřejně zastal, když byl Červíčkem vyhozen z funkce náměstka policejního prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…