Boj s nedopalky stojí Ústí miliony. Kuřáky budou hlídat kamery

17.11.2012 13:38

V Ústí nad Labem se potýkají s odhozenými nedopalky cigaret. Už od začátku roku magistrát zaplatil za zametání chodníků pět milionů korun. Rozhodli se tak kuřáky hlídat kamerami.

Boj s nedopalky stojí Ústí miliony. Kuřáky budou hlídat kamery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cigarety

Kamerové záznamy budou sloužit jako důkaz. Bez nich se prý dá přistihnout kuřák, co odhazuje nedopalek, jen stěží – před hlídkou si dávají pozor. Přitom už od začátku roku zaplatilo Ústí za zametání chodníků téměř pět milionů korun.

Strážníci se budou u kamer zaměřovat na kuřáky, kteří mají cigaretu už skoro dokouřenou. Hlídka bude mezitím ukrytá opodál. "Stojí tam skupinka čtyř lidí, jedna žena, tři muži. Ten s kapucou na hlavě odhodil nedopalek na zem," zachytila ČT hlášení jednoho z policistů z kamerového centra.

Během prvních dvaceti minut, kdy byl systém spuštěn, policie zaznamenala tři přestupky. Přitom se zatím soustředila jen na hlavní náměstí. "Určitě nikdo nechceme, aby z centra města byl jeden velký popelník," vysvětluje toto počínání zástupce ředitele ústecké policie Jan Novotný. Další ulice přijdou na řadu později.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…