Boris Johnson se pokorně omlouval saúdskému generálovi, kterého v Anglii trefili vajíčkem

02.04.2017 18:15

Britský ministr zahraničí Boris Johnson se oficiálně omluvil za agresivní chování vůči jednomu ze saúdských generálů. Když generál zavítal do Velké Británie, jeden z aktivistů po něm hodil vajíčko, což britská strana označila za nepřijatelný akt agrese.

Boris Johnson se pokorně omlouval saúdskému generálovi, kterého v Anglii trefili vajíčkem
Foto: Archiv
Popisek: Jemen

Saúdský generálmajor Ahmed Asiri zažil poněkud nepříjemnou chvilku, když po něm jeden z lidskoprávních aktivistů hodil vejce. Prý šlo o odplatu za to, jak barbarsky si Saúdská Arábie počíná ve válce v Jemenu.

Britský ministr zahraničí Boris Johnson se spojil s korunním princem Mohammedem bin Salmanem bin Abdulazizem a jako saúdskému ministru obrany se omluvil za projev agrese. Přislíbil, že britské úřady záležitost prošetří. Informoval o tom server Middle East Eye.net.

Celou zprávu naleznete zde.

Generálmajor Asiri je poradcem právě pro vojenské operace v Jemenu. Video z útoku je dostupné na sociální síti Twitter. Lidskoprávní aktivisté se proti počínání ministra Johnsona ohradili. Hození vejce podle jejich názoru představuje jen mírnou formu protestu proti barbarskému počínání saúdské vlády v Jemenu. Asiri podle nich zastupuje režim, který v Jemenu pozabíjel tisíce lidí, takže by v Británii neměl být vítán. Měl by být naopak souzen.

Velká Británie se prý teď snaží zlepšit vztahy s blízkovýchodními zeměmi, aby tu našla možné obchodní příležitosti, až bude dokonán Brexit.

Asiri k válce v Jemenu prohlásil, že je v zájmu mezinárodního společenství, aby byl Jemen jednotnou zemí nerozdělenou mezi vládu a milice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…