Boris Šťastný na scéně! SPD ho nominovala do důležité funkce

19.01.2021 17:44

Kandidátem hnutí SPD do „Rady ministerstva zdravotnictví pro řízení vakcinace“ je lékař Boris Šťastný (nestraník), který je dnes mimo jiné předsedou správní rady sítě ústavů ALZHEIMER HOME pečujících o seniory a nemocné s Alzheimerovou chorobou. Jako někdejší poslanec stál například u povinného zavádění eReceptu.

Boris Šťastný na scéně! SPD ho nominovala do důležité funkce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

„Má nominace do Rady vznikla tak, že jsem byl osloven mým dlouholetým bývalým kolegou z Poslanecké sněmovny, Radimem Fialou, který je předsedou poslaneckého klubu SPD a se kterým jsem měl tu čest ´sedět ´dvě volební období v dolní komoře,“ řekl dnes pro ParlamentníListy.cz lékař a také manažer a podnikatel v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb, který před lety působil jako zdravotnický expert ODS.

Z politiky odešel, přesto se prý k Fialovi a dalším politikům dostala informace, že se v poslední době podílel  - za poskytovatele sociálních služeb, spolu s jejich asociací – k připomínkování právě vakcinace v sociálních službách, kde je stále aktivní.

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí
„Pro ministerstvo zdravotnictví jsem v loňském roce v souvislosti s covidovou nákazou připravoval jakousi metodiku za poskytovatele sociálních služeb. Měl jsem možnost za Asociaci připomínkovat jednotlivé návrhy ministerstva na vakcinaci seniorů,“ sdělil redakci.

Jako nominanta do Rady jej SPD vítá i proto, že není politicky činný, ale je odborníkem přímo z oboru, který se denně pohybuje právě v pobytových zařízeních s rizikovou skupinou.

„Nominaci jsem přijal, protože myslím, že takto mohu pomoci,“ podotkl, proč neváhal s něčím, čemu se koneckonců stejně v současné době věnuje.

Jako lékař považuje rychlé proočkování oběma dávkami vakcíny za prioritu. Nebrání se ani určité bonifikaci očkovaných, přesto zdůrazňuje nutnost dobrovolnosti. Více k tomu objasnil v rozhovoru, který PL připravuje a v němž se dotkl blíže dalších otázek, které ho v době rezervace očkovacích termínů napadají, a poukázal na konkrétní nešvary.

Boris Šťastný je také členem Výboru Společnosti všeobecného lékařství České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, členem Sdružení praktických lékařů ČR a také České lékařské komory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…