Bouda s nájemným. „Musím platit 100 tisíc!“ A celý internet se směje

24.03.2023 21:00 | Ze sítí

Nemalou pozornost vzbuzuje na sociálních sítích text na webu deníku Alarm, v němž se antropoložka Ela Plíhalová vytasila se svým životním příběhem pojednávajícím o tom, jak zkusila spolu s dalšími studentkami neposlat majiteli bytu nájemné, ale bohužel se na jejich „šméčko“ přišlo. „Dluhy jsou od toho, aby se odpouštěly,“ odnesla si z životní lekce Plíhalová a začala vysvětlovat, co by mělo být kritériem při odpouštění dluhů. „Tohle je tak strašně dobrý! Článek z jinýho vesmíru,“ hodnotí text novinář Luděk Staněk. Není sám. „Co to?“ nevěří svým očím ani exšéfredaktor zpravodajství TV Seznam.

Bouda s nájemným. „Musím platit 100 tisíc!“ A celý internet se směje
Foto: pixabay.com
Popisek: Zadlužení - ilustrační foto

V článku nadepsaném „Dluhy jsou od toho, aby se odpouštěly“ se jeho autorka Ela Plíhalová doznává, že se chtěla dopustit podvodu s nájemným, který ovšem nevyšel podle jejích představ a osvětluje, jak se mohlo stát, že nyní dluží sto tisíc korun kvůli neplacení nájmu.

Majitel bytu se měl s autorkou a vystudovanou antropoložkou spojit až na Valentýna. „Majitel našeho domu mne naháněl a já, jako správný zileniál, samozřejmě telefon nebrala. Kdo ještě v dnešní době volá? Evidentně majitelé bytových domů v Praze, tedy alespoň ten náš. Po dohledání bankovních výpisů se ukázalo, že jeho naléhavé telefonování mělo důvod: dohromady dlužíme devadesát sedm tisíc, což je součet třech celých nájmů plus nějaké domovní poplatky,“ popsala své trable Plíhalová, jež se zajímá o „queer teorii, postkoloniální studia a anarchismus“.

„Věc se má tak, že když jsme se do příliš prostorného bytu na Letné před dvěma lety s dalšími čtyřmi studentkami nastěhovaly, opravdu jsme zkusily první nájem neposlat,“ přiznává Plíhalová.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„S*áči.“ Lékař natvrdo k sebepoškozování a ke změnám pohlaví u mladých

6:51 „S*áči.“ Lékař natvrdo k sebepoškozování a ke změnám pohlaví u mladých

„My jako dospělí bychom měli převzít zodpovědnost… Místo toho, abychom řekli, že jsme to tady fakt p…