Boxer vyrazí proti Prymulovi. Covidové dusno graduje

15.10.2020 11:41

Chuligáni se na víkend chystají do Prahy. Na Staroměstském náměstí proběhne demonstrace spolku HON proti zmatečným vládním restrikcím a k protestu se přidali fanoušci fotbalu a hokeje. „Manipulují s lidmi, čísly, které neukazují v kontextu a šíří paniku,“ psali na pozvánce o médiích. „Absolutně nesouhlasíme s nesmyslnými nařízeními vlády, která jsou oznamována, jako na běžícím páse, bez jakýchkoliv podkladů,“ pokračovali. Zájem má více než třináct tisíc lidí.

Boxer vyrazí proti Prymulovi. Covidové dusno graduje
Foto: repro YouTube kanál SuperSpeedyCz
Popisek: Hooligans na zápase Baník Ostrava - Sparta Praha

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

V neděli zažije Praha demonstraci proti zmatečným vládním restrikcím v boji proti koronaviru. Za akcí stojí sportovní fanoušci, obzvlášť ti fotbaloví a hokejoví. Zveřejnili to na webu hooligans.cz. Samotní účastníci demonstrace mají na chvíli zapomenout na své klubové barvy a přijít v černém. Těm se nelíbí například to, že kluby vynaložily nemalé prostředky na pravidelné testování hráčů, omezily kapacitu a zavedly speciální opatření a i tak musejí skončit.

„Žádáme tedy po vládě, aby co nejdříve zahájila jednání s kluby o kompenzaci. Je pro nás nepředstavitelné, aby se média předháněla v hrozivějších zprávách, manipulují s lidmi, čísly, které neukazují v kontextu a šíří paniku. Žádáme tedy po médiích, aby v těchto těžkých chvílích dokázala naše obyvatelstvo více zklidnit než panikařit. A více než se soustředit na vlastní čtenost a prodej, se zaměřit na blaho národa,“ popsali co se jim nelíbí.

Odkaz na celý text ZDE:

Grafika k demonstraci

Sportovním fanouškům pak vadí to, že vládní restrikce jsou vyhlašovány „jako na běžícím páse, bez jakýchkoliv podkladů“ či dále to, že nemají možnost se na tyto omezení připravit. Jedná se údajně o velikou chybu vlády, když měla půl roku čas k přípravě na druhou vlnu a nyní není schopna prezentovat jakékoliv budoucí vize či připravit nějaký přehledný manuál, kde budou popsány restrikce, které nastanou, pokud se epidemie koronaviru dostane do té či oné fáze. Nejlépe mají paradoxně informovat sociální sítě některých členů vlády a Parlamentu.

„Abychom na tyto body upozornili, rozhodli jsme se na neděli, 18. října, uspořádat pokojnou protestní akci. Vzhledem k tomu, že už bychom nestihli zařídit povolení, bylo nám umožněno využít prostoru na akci pořádané spolkem HON, kterému tímto děkujeme za vstřícnost, avšak zároveň bychom rádi oznámili, že naše činnost nemá ŽÁDNOU spojitost s jakýmkoliv spolkem či dokonce politickou organizací, nejsme žádnou politickou stranou podporováni a jedná se čistě o naši iniciativu. Akce bude naší jedinečnou příležitostí ukázat naši soudržnost, proto apelujeme na všechny účastníky, aby k akci přistupovali s vzájemným respektem.

V NEDĚLI VŠICHNI V ČERNÉM! BEZ KLUBOVÝCH SYMBOLŮ! SRAZ 14.00 STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ,“ zakončili fanoušci svůj text.

Anketa

Souhlasíte s důvody, proč Daniel Hůlka vrátil státní vyznamenání?

21%
67%
hlasovalo: 22718 lidí

Pod příspěvek se podepsali zástupci třinácti fotbalových klubů. Jmenovitě Sparta Praha, Bohemians Praha, Zbrojovka Brno, Baník Ostrava, Viktoria Plzeň, SFC Opava, FC Zlín, 1. FC Slovácko, Sigma Olomouc, FK Pardubice, FK Teplice, Slovan Liberec a FK Jablonec. Dále účast přislíbili fanoušci některých hokejových klubů.

Akce je tedy součástí demonstrace Občanského spolku HON neboli Hnutí občanské nespokojenosti. Tuto facebookovou událost podpořilo přes pět tisíc účastníků, respektive 1,7 tisíce lidí zaškrtlo svoji účast a dalších tři a půl tisíce událost zajímá.

Odkaz na událost spolku HON

„Všichni dobře víme, že nejen současná virová epidemie, ale i další virové i jiné nemoci, mohou být velmi nebezpečné. Proto by měl mít život každého člověka stejnou hodnotu. Není dobré ani rozumné upozaďovat jakékoliv onemocnění na úkor jiného. A to se, bohužel, v současné situaci děje...

Akce se koná v neděli 18. 10. 2020 od 14 hodin před před pomníkem mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí v Praze 1 a koná se za jakéhokoliv počasí. Prostor před sochou bude s pódiem a bude ozvučen. Cílem této demonstrace je rekonstrukce vlády,“ stojí v popisu plánovaného protestu.

O událost „chuligánů“ se zajímá dokonce třináct tisíc lidí.

O demonstraci psali „Chuligáni z Bazalů“ na svém facebooku.

Z ministra zdravotnictví Romana Prymuly si dělá srandu i facebooková stránka Český fotbal pro fanoušky. Takto například vidí současnou situaci. Mimo jiné však zvali i na výše zmíněnou demonstraci.

Svoji účast přislíbil i boxer Ondřej Pála, pro kterého to bude první demonstrace v životě. „Co si teď s námi dělají, to už není možný a dokud se skutečně ve větším počtu nezvedneme a neuděláme něco, tak se to nehýbne… Je potřeba říct, že si prostě nenecháme takhle srát na hlavu a že to skutečně je za hranou,“ řekl ve videu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…