Bradáčová podává stížnost na svou podřízenou, která dohlížela na Opencard. Porušila prý zákon

01.09.2014 22:21

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová se zastala podnikatele Vladimíra Sitty, který na základě postupu státní zástupkyně Dagmar Máchové a Městského soudu v Praze přišel o polovinu podílu ve společnosti Neograph. Bradáčová má za to, že byl porušen zákon a obrací se proto na ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou (ANO), aby podala patřičnou stížnost. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Bradáčová podává stížnost na svou podřízenou, která dohlížela na Opencard. Porušila prý zákon
Foto: hns
Popisek: Lenka Bradáčová v půlnočním rozhovoru

Vladimír Sitta přišel v důsledku jednání žalobkyně Máchové a rozhodnutí Městského soudu v Praze o polovinu podílu ve společnosti Neograph. Sitta tvrdí, že jde o justiční přehmat a je připraven po státu požadovat 200 milionů korun. Bradáčová chce rozhodnutí soudu zvrátit, ale nemá na to „páky“. Obrátila se proto na ministryni spravedlnosti.

„V současné době je věc u prvního náměstka, který ji po aprobaci či připojení jiného názoru či svých připomínek postoupí paní ministryni," uvedla ministerská mluvčí Kateřina Hrochová. Pokud ministryně stížnost podá a Nejvyšší soud jí vyhoví, rozběhne se právní proces, na jehož konci Sitta získá zpět to, o co přišel. „Aktivitu vrchního státního zastupitelství vítám, ovšem ke zrušení platnosti valné hromady je zatím hodně daleko," říká Vladimír Sitta. Máchová zakázala Sittovi hlasovat na valné hromadě společnosti a právě tím podle Bradáčové porušila zákon.

Žalobkyně Máchová nechce situaci komentovat. Faktem ale je, že žalobkyni nehrozí žádný postih, pokud se ukáže, že měla vadný právní názor. Kárné řízení ji za to nečeká. Tato konečná „neodpovědnost“ vadí nedávno založené Unii obhájců.

Sluší se připomenout, že společnost Neograph figuruje v kauze údajného vyvádění peněz z Dopravního podniku hl. města Prahy skrze nákup jednotlivých jízdenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…