Bradáčová provádí čistku. Výpovědi rozdává ve velkém

24.11.2012 9:55

Nová šéfka Vrchního státního zastupitelství v Praze Lenka Bradáčová je ve funkci teprve tři měsíce a úřad už se pod jejíma rukama začíná proměňovat. Podle informací deníku Insider vrchní zástupkyně propustila šest zaměstnanců a sedm dalších výpovědí připravuje.

Bradáčová provádí čistku. Výpovědi rozdává ve velkém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Už v srpnu informovaly ParlamentníListy.cz, že Bradáčová propustila dvě dosavadní tiskové mluvčí. Jejich místa neobsadil nikdo nový, s médii mají komunikovat sami státní zástupci.

"V soustavě státních zastupitelství má být státní zástupce na všech stupních schopen komunikovat s veřejností i s médii sám,“ upozornila pro ParlamentníListy.cz Lenka Bradáčová na nadbytečnost tiskových mluvčí pro práci žalobců. Připouští ale, že hlavním důvodem pro zrušení tiskového oddělení byla samozřejmě úspora.

Kromě dalšího propouštění chystá Bradáčová i přesun jednoho z odborů z detašovaného pracoviště do hlavní budovy úřadu. "S prostředky se má nakládat šetrně. Rozhodně nebudu ta, která tu bude plýtvat, řekla Bradáčová.

Odvolala by i zástupce, ale nemůže

Její kroky by prý měly přinést úsporu asi dva miliony korun ročně. Vrchní státní zastupitelka ještě podotkla, že by ráda zeštíhlila i počet vrchních žalobců, kterých na úřadě působí 59. K tomu ale nemá potřebné pravomoci.

"Kdyby bylo na mně, tak by byla úspora možná i v počtu státních zástupců, kteří tu působí," řekla Insideru otevřeně. "Umím si představit, že o deset až patnáct žalobců by mohl být úřad štíhlejší," dodala Lenka Bradáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…