Británie: Znásilnil v mešitě malého chlapce. A v klidu si odjel

29.09.2016 7:15

Server britského deníku Daily Mail přináší šokující příběh muslimského duchovního, který během výuky v mešitě znásilnil malého chlapce. Hrozilo mu za to vězení, ale byl ho ušetřen, neboť mu rada starších nařídila, aby se vrátil zpět do Indie a nikdy se do Velké Británie nevracel. Ukázalo se však, že se do Spojeného království přece jen potají vrátil.

Británie: Znásilnil v mešitě malého chlapce. A v klidu si odjel
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Osmatřicetiletý muslimský imám Noor Walile měl prožít příštích šest let ve vězení za to, že během výuky náboženství v jedné z britských mešit znásilnil na toaletách malého chlapce. Chlapec s pláčem přiběhl domů a rodiče se obrátili na radu starších o radu. Ta doporučila rodičům, aby schovali šaty, chlapce nemyli, a zachovali tak důkazy o zločinu.

Anketa

Jakou školní známkou byste ohodnotili politické působení Václava Havla?

4%
4%
1%
3%
88%
hlasovalo: 19942 lidí

Noor Walile čin nejprve popíral, ale nakonec se k činu přiznal. Mělo to jen jeden háček. Přiznal, že udělal něco velmi špatného, jen si přesně nepamatuje podrobnosti. „Nařídil mi to ďábel,“ sváděl svůj čin na vyšší moc. Walile v mešitě působil asi tak od roku 2010 a jednou z jeho povinností bylo také vyučovat děti. Již zmíněná rada starších mu vzhledem k činu nařídila, aby opustil zemi, zmizel kdesi v Indii a do Spojeného království se nikdy nevracel.

Celý text najdete zde.

Ukázalo se však, že muž se do Británie vrátil, snažil se na sebe neupozorňovat a žil s manželkou, která má britské občanství a v zemi zůstala. Když na to úřady přišly, imám skutečně zamířil do vězení. Soudce mu navíc jasně řekl, že by jako imám dostal až devět let, ale přiznání zločinu vedlo ke snížení trestu.

Walile navíc bude umístěn na seznam pachatelů sexuálních zločinů a po odpykání trestu nesmí pracovat s dětmi mladšími šestnácti let. „Mladý chlapec byl svěřen do vaší péče, vy jste ho měl vést a namísto toho jste ho znásilnil. Je těžké představit si nějaké větší zneužití důvěry, která ve vás byla vložena,“ zdůvodnil svůj verdikt soudce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…