Britský deník uvolnil detaily o rozkládajících se mrtvých a Putinovi. Ruské video ukazuje pravdu úplně jinak

20.07.2014 11:02

The Daily Telegraph, prestižní britský deník založený v roce 1855, na svém webu uveřejnil článek, který kombinuje stanoviska tamní diplomacie s pohledem jejich zpravodajů. Hrůzostrašný mix mrtvol a tvrdého postoje proti Moskvě je pro většinu čtenářů zarážející.

Britský deník uvolnil detaily o rozkládajících se mrtvých a Putinovi. Ruské video ukazuje pravdu úplně jinak
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Zpráva, kterou podepsali hned tři britští novináři, Robert Mendick, Patrick Sawer a Tim Ross se zabývá především nedůstojným stavem mrtvých ze sestřeleného boeingu. Podle Telegraphu jsou ponecháni na slunci, které pálí téměř čtyřiceti stupni, a zároveň jsou okrádáni.

„Těla jsou ponechána a hnijí, leží mezi troskami, na milost a nemilost lupičům," podotýká britský list. Pro svá tvrzení se neopírá o fotografie ani videa, ale o přísná stanoviska diplomacie. Jejími ústy hovoří bývalý šéf obrany, nyní zahraničních věcí Philip Hammond.

Podle Britů může za sestřelení letounu Rusko, respektive proruští aktivisté, podporovaní prezidentem Putinem. „Ti mohou mimo jiné za smrt dvou našich otců a jejich pěti dětí," míní list.

  • Původní článek ZDE.
  • VIDEO z místa činu, které popírá obsah britského listu

Podle přímých svědků je okolí sestřeleného letounu „aktuálně největším zločinem na zemi, přičemž území je hlídáno bandou kluků s těžkou palebnou silou, kteří jsou navíc velmi nepříjemní", cituje The Daily Telegraph. Na závěr svého rozsáhlého článku přináší osudy všech zemřelých Britů na palubě.

Jedním z nich byl devětapadesátiletý úředník Andrew Hoare, který zahynul spolu se svou manželkou Estellou Vermeulen-Hoare a oběma syny, čtrnáctiletým Frisem a dvanáctiletým Jasperem.

Paradoxem je, že na ruských serverech se objevilo osmiminutové video, ukazující, že představitelé Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě mají přístup na místo, kde se ve čtvrtek zřítil malajsijský dopravní letoun. Ukazuje se tak, že není pravdou, že by proruští separatisté vyšetřování bránili, jak někteří lidé tvrdili v předchozích dnech. Na videu není ani stopy po tom, že by mrtvoly ležely na slunci, nebo byly okrádány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…